Розмітка у Рівному "злізла" з дороги, бо фірма «дешева»

3345 0

Ми у соцмережах:

Розмітка у Рівному

Дороги Рівного ще довго залишатимуться без розмітки. Бо стара зійшла зі снігом, а нову змив дощ. І так триває не вперше. Цього року навіть фірму змінили, але якість фарби кращою не стала. Відповідальність за це влада «спихнула» на систему електронних закупівель.

Бо, бачте, за умовами тендеру мусять віддавати перевагу тій компанії, яка пропонує меншу ціну. Торік, нагадаємо, за майже мільйон гривень розмітку на дороги обласного центру наносила клеванська фірма «Колор С.?І. М.». Новий конкурс виграла чернігівська фірма «Транс Лайн Груп», яка знизила ціну на тендері майже вдвічі: з 1,5 млн. гривень — до 692 тисяч.

Ярослав Сахнюк, начальник міського управління ЖКГ:

— Чернігівська фірма виконала робіт всього на 38 тисяч гривень. Ці гроші ми їм перерахували. Чекаємо, коли приїдуть в наше місто продовжувати роботи.

Володимир Хомко, міський голова Рівного:

— З нанесенням розмітки на дороги Рівного — біда. У тендері брала участь клеванська фірма, яку я ледь прогнав з міста, та чернігівська. Остання виграла, але вона ще гірша ніж та що була. Не можу я ніяк знайти таку компанію, аби вони виконали свою роботу на 5 балів. Їх у нас просто немає.

Святослав Клічук, керівник ГО «За чесний тендер»:

— Тендери придумані для того, щоб зобов'язати чиновників витрачати кошти платників податків з максимальною ефективністю. Завдання чиновника — грамотно описати у тендерній документації вимоги до фірм, що братимуть участь у відкритому аукціоні. Виграє той, хто дасть найнижчу ціну, і далі завдання влади — контролювати виконання робіт, приймати в експлуатацію і платити, якщо роботи якісно виконані, або не платити, якщо є претензії. Якщо на тендери не хоче приходити бізнес, який може якісно і недорого робити, то виникає питання — чому? Бо такий бізнес не довіряє владі.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також