Розмитнити «євробляху» за 10%: як відреагує Рівненська облрада на прохання активістів

2580 0

Ми у соцмережах:

Прихильники законопроекту

Прихильники дешевого розмитнення автівок на іноземній реєстрації звернулися до Рівненської облради, аби та підтримала законопроекти №№ 9518 та 9519, які передбачають значно меншу вартість розмитнення «євроблях», аніж закон, який ухвалили у лютому минулого року.

Минулого вівторка, 5 березня, прихильники законопроекту прийшли на комунальну комісію облради з проханням, щоб звернення до парламенту Рівненська облрада прийняла на сесійному засіданні 15 березня.

Зазначили, що деякі районні та міські ради подібні звернення вже ухвалили.

Законопроекти, за якій клопочуть активісти, подав позафракційний нардеп Юрій Дерев’янко. У проектах він пропонує забрати з розмитнення ПДВ і змінити систему нарахування митного акцизу.

Пропонує нардеп залишити 3% від вартості авто до Пенсійного фонду та 10% від вартості – як мито. До прикладу, якщо авто вартувало за кордоном 1500 євро, то за такими ставками розмитнення обійдеться у 195 євро. На сьогодні ж – приблизно у таку ж суму, як і сам автомобіль.

У пояснювальній записці до законопроектів йдеться, що з новими ставками українці, які не мають високих доходів, зможуть розмитнити автомобілі.

«Не можна ставитись до автомобіля як до предмету розкоші, адже у всьому цивілізованому світі автомобіль є засобом пересування та  інструментом економічної активності населення», - зазначено у пояснювальній записці.

Депутат Юрій Щарманський

Керуючий справами виконавчого апарату облради Богдан Сологуб та начальник юридичного відділу Богдан Гречко зазначили депутатам комунальної комісії, що винесення цього питання на сесію буде порушенням, адже проект звернення не було завчасно оприлюднено.

Депутати, натомість, рекомендували апарату облради до президії наступного тижня підготувати проект звернення до парламенту, а вже президія вирішить, чи розглядати його на сесії.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також