Розписують паркан стадіону у пам`ять про директора спортшколи

1027 0

Ми у соцмережах:

Розписують паркан стадіону у пам`ять про директора спортшколи

У Гощі на Рівненщині хочуть розписати 340 метрів огорожі довкола стадіону. Таким чином вирішили вшанувати пам'ять директора місцевої спортшколи В'ячеслава Гапончука, який помер взимку.

Першими за масштабний живопис взялися шестеро жінок, які займаються в гощанській артстудії "Позитив". За час карантину вони уперше взялися за пензлі, повідомляє Суспільне.

Авторка ескізу Олександра Соботюк розповіла, що місце для тематичної меморіальної дошки пам'яті В'ячеслава Гапончука обрали невипадково. Саме на цьому стадіоні він грав та проводив заняття зі своїми учнями.

– Так як він був дуже світлою людиною, то й загальна тема нашого проєкту називається "У кожній людині – сонце", – каже Олександра Соботюк.

В'ячеслав Гапончук був директором дитячо-юнацької спортшколи у Гощі впродовж тринадцяти років. Вшановуючи його пам'ять, автори обирали для нанесення на огорожу світлі і яскраві барви.

– Несе те світло, яке мав В'ячеслав В'ячеславович, його позитив і хороше ставлення до людей. Цей ескіз розроблений в стилі поп-арт і замальовується без розтяжок, тільки з додаванням чорного та білого кольорів. Більше 20-ти кольорів ми використали і таке величезне відро фарби, розхідні матеріали, пензлики, – додає авторка.

– Двічі вже падав дощ, ми двічі від нього ховалися. Але коли маєш хорошу ідею і бажання щось творити – то погода, в принципі, навпаки створює хороший і динамічний настрій, – каже учасниця артстудії "Позитив" Наталія Калька.

Це вперше від початку карантину ці жінки знову згуртувалися і взяли в руки пензлі.

– Саме жінки особливо постраждали від карантину, соціальної ізоляції, адже довго перебували самі, з дітьми вчили уроки, займалися хатніми справами. Це наче повернутися до нормального адекватного реального життя, сповненого творчості і позитивних емоцій, якісного спілкування, – додає Наталія Калька.

Розмалювати планують усю огорожу довкола футбольного поля, – зазначає керівниця артстудії "Позитив" Анна Вітрук. А це, за її підрахунками, приблизно 340 метрів.

У проєкт планують залучити і дітей, але після послаблення карантину. В подальшому розраховують на благодійників, тих людей, які небайдужі до мистецтва і долучаться до хорошої справи.

Втілювати проєкт, який вшановує директора Гощанської спортшколи В'ячеслава Гапончука, будуть упродовж літа. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також