РозПЛАТА за туалет

4784 0

Ми у соцмережах:

РозПЛАТА за туалет

Начальник залізничного вокзалу станцій Рівне і Здолбунів Андрій Хаврусь (на фото) звільнений з роботи. Однією з причин стало те, що тривалий час не бажав він представити до послуг пасажирів на вокзалі у Рівному безплатний туалет. Нестерпне і цілком природне бажання людини, на жаль, не знаходило відгуку в чиновника, хоча навіть найсуворіші інструкції дозволяють нам, грішним, свої потреби безкоштовно задовольняти. Тим більше, коли ми знаходимося в громадському місці, на залізничному вокзалі. Адже саме там, на вокзалі, ми й відчуваємо всю скорботну ницість нашої природи, яка подбала про наші потреби, але не повідомила, як їх пристойно задовольнити, якщо безплатний туалет знаходиться декілька місяців на ремонті. Ані сльози, ані благання не розчулять бабцю на вході до туалету платного, не пропустить вона вас до омріяного пісуару без грошей. Стогін стражденних пасажирів не чули на той час і різноманітні контролюючі організації. Аж поки один свідомий громадянин не вирішив у суді відстояти своє право на безкоштовне задоволення потреби.

Киянин Андрій Подобєд-Лобарьов не пошкодував для цього часу і зусиль. Зробив він копії санітарних правил для залізничних вокзалів, зокрема пункту, в якому заборонено встановлювати для пасажирів платний туалет, якщо не працює безплатний, і звернувся зі скаргою в Рівенське управління захисту прав споживачів. Пан Андрій дізнався, що на тому, на перший погляд жалюгідному платному, туалеті Хаврусь «заробляв» за квартал 20 тисяч гривень. Можливо, тому начальник вокзалу так вперто захищав свого «годувальника» і не квапився з ремонтом безплатного туалету? Отож врешті-решт посадовець заплатив сповна за неуважне ставлення до потреб народу.

Коментарі Григорій Ганків, головний спеціаліст обласного управління у справах захисту прав споживачів: — Ми неодноразово перевіряли залізничний вокзал Рівного і відзначали, що його керівництво допустило численні порушення законодавчих вимог. Зокрема, суттєвим недоліком було те, що на території залізничного вокзалу станції Рівне пасажири могли скористатися лише платним туалетом. За результатами проведених перевірок ми надіслали залізничному керівництву приписи щодо усунення порушень. А оскільки з виконанням приписів ніхто не квапився, то наклали на Хавруся адмінштраф у розмірі 170 гривень, а на Львівську залізницю — 5 тисяч гривень. Андрій Подобєд-Лобарьов, київський бізнесмен, який стверджує, що має час і можливість відстоювати справедливість: — На початку лютого Рівенський міський суд має розглянути мою позовну заяву, в якій я вимагав визнати дії пана Хавруся незаконними, зобов’язати його усунути допущені прорахунки, а також стягнути з Львівської залізниці 55 тисяч гривень моральної компенсації. Просто тоді пан Хаврусь своєю різкістю і небажанням виправляти допущені прорахунки вивів мене з себе. Натомість зараз ситуація кардинально змінилася. Я схильний відмовитися від свого позову, оскільки начальника вокзалу звільнили. Значить, керівництво Львівської залізниці пішло назустріч пасажирам і належним чином відреагувало на критику. Іван Мартинюк, начальник пасажирської служби Львівської залізниці: — Звільнити Андрія Хавруся ми були змушені через неналежне виконання ним службових обов’язків, він не вмів працювати з людьми, був з ними різким, не намагався порозумітися чи спокійно пояснити, що і до чого. Як наслідок, до нас надходили численні скарги — і про платний туалет, і про відсутність споживчої інформації по вокзалу в Рівному, і про конфлікт з підприємцями внаслідок реконструкції вокзалу в Здолбунові.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також