Розподіл робіт у ремонті: як організувати робочий процес для максимальної продуктивності

243 0

Ми у соцмережах:

Розподіл робіт у ремонті: як організувати робочий процес для максимальної продуктивності

Ремонт потребує ретельної підготовки та розрахунку коштів. Тому потрібно завчасно розуміти кількість робіт і послідовність їх виконання, щоб розумно розподілити час та ресурси. У статті розглянемо варіант із капітальним переплануванням, адже він включає всі необхідні роботи.

Етапи ремонту в новобудові

У разі купівлі нової квартири люди отримують бетонну коробку без мінімальних зручностей. Тому знадобиться багато базових інструментів, як шуруповерт акумуляторний та болгарка. Перед придбанням варто порадитися з майстрами, адже у бригади може бути власний набір. Ремонт складатиметься з таких етапів:

  1. Демонтаж. Якщо у квартирі вже встановлено певні покриття, їх можна демонтувати та вивезти. На цьому ж етапі оцінюють якість інженерних комунікацій та за потреби замінюють. Потім слід звіритися з плануванням і продумати розташування неопорних стін, можна добудувати перегородки.
  2. Чорнові роботи. Їх починають із гідроізоляції та стяжки підлоги, на що знадобиться близько тижня, адже матеріал має добре засохнути. Потім проводять чорнову штукатурку стін і монтують теплу підлогу за потреби.
  3. Облицювання. На цьому етапі монтують гіпсокартонні конструкції, якщо вони заплановані, а також укладають кахель, ґрунтують та шпатлюють стіни, фарбують стелі та клеять шпалери.
  4. Монтажні роботи. Далі йде черга встановлення плінтусів, карнизів, дверей. Також монтують підлогові покриття та натяжні стелі. Встановлюють електроприлади, освітлення та кондиціонерри.
  5. Завершальний етап. Насамкінець встановлюють сантехніку та проводять генеральне прибирання, після чого можна завозити меблі та починати обживати квартиру.

Процес не з дешевих, тож під час розрахунку бюджету потрібно враховувати кожен етап, а також закласти суттєву суму на непередбачувані витрати. Деякі роботи власники можуть виконати самі, щоб зекономити: винести сміття, демонтувати старі покриття, поґрунтувати стіни.

Особливості ремонту у вторинному житлі

У разі облаштування квартири, у якій уже проживали, акценти дещо зміщуються. Частину робіт займе демонтаж і вивіз сміття. Потрібно буде зняти старі двері та вікна, підлогове покриття, сантехніку. Стіни стелі та підлогу очищають від старих покриттів. Але радіатори і труби опалення будуть змінювати на наступних етапах.

Зате можна буде значно зекономити на чорнових роботах, якщо стяжка підлоги та штукатурка в нормальному стані. У більшості квартир додатково замінюють електропроводку та труби, адже вони давно вийшли з ладу. Але варто уважно стежити за рівністю підлоги та стін, щоб можна було зручно розташувати меблі.

Щоб зекономити на ремонті, варто спочатку скласти план робіт та оцінити їхню приблизну вартість. У пригоді стане допомога дизайнера, який добре розбирається у нюансах. Після закінчення часто ще вигулькують дрібниці, такі як зручність відкривання меблів, нестача вільного простору, непродумане розміщення сантехніки тощо.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також