Розповіли французам правду про війну на Донбасі

1531 0

Ми у соцмережах:

Розповіли французам правду про війну на Донбасі

Група ветеранів АТО/ООС відвідала Париж, де провела низку зустрічей із представниками української діаспори у Франції та розповіла правду про російсько-українську війну на Донбасі.

Ветерани АТО розповіли українській діаспорі у Франції правду про війну на Донбасі

Присутнім демонстрували книги, написані учасниками бойових дій, картини пацієнтів Рівненського обласного госпіталю ветеранів війни, що побачили світ завдяки якісній арттерапії поранених, світлини загиблих воїнів, надані їхніми рідними та фотографії сучасних «Героїв з нулів», описи їхніх бойових буднів від спеціальних кореспондентів АрміїInform полковника Тараса Греня та підполковника Віктора Шубця.

Аrmyinform повідомляє, що до складу робочої групи від України ввійшли заступник міністра у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України Олександр Терещенко, представник будинку ветеранів Рівного Вікторія Шинкаренко та військовий розвідник із позивним «Сайгон». Вони відповіли на численні запитання гостей заходу і провели майстер-клас для присутніх малюків.

Як зазначила Вікторія Шинкаренко, за ці два дні було багато зустрічей: «Коли ми спілкувалися з молоддю, для мене стало зрозуміло, наскільки це важливо, щоб самі ветерани приїздили і розповідали безпосередньо про нашу війну. Мало інформації, багато фейкових новин. Тому ще раз хочу подякувати друзям за можливість донести правду українській громаді в Парижі».

Цьогоріч подібний візит ветеранів АТО відбувся до Великої Британії та Ірландії. Після приїзду на Батьківщину колекції картин і книг про українське протистояння сусідові-агресору буде поповнено. Невдовзі планується ще чимало візитів у різні країни світу. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також