Розповіли, як штрафуватимуть паліїв сухої трави та листя

1579 1

Ми у соцмережах:

Розповіли, як штрафуватимуть паліїв сухої трави та листя

За словами начальника головного управління ГУ ДСНС у Рівненській області Олега Панюка, близько 10% пожеж виникають саме через спалювання сухої трави або листя.

Начальник Рівненського Гідрометцентру Богдан Масовець переконаний, що сухе сміття спалюють злочинці, які не дбають ні про себе, ні про природу:

– Коли горить листя, то у повітря виділяються шкідливі речовини, які спричиняють онкологічні захворювання, а також на тому місці зменшується врожайність, оскільки разом зі сміттям випалюються і поживні речовини у ґрунті. А коли спалюють сухостій біля дороги, то це небезпечно для водіїв, оскільки через дим вони не бачать куди їхати. Тому хороші господарі листя не палять, а роблять з нього добриво.

Натомість начальник відділу - старший державний інспектор з охорони навколишнього природного середовища Рівненської області Олег Семенюк розповів, що для любителів спалювати листя передбачені штрафи від 170 до 340 гривень. Якщо підпал здійснили на території природно-заповідного фонду, яких на Рівненщині понад 300, то сума штрафу становитиме від 340 до 680 гривень.

Нині до адміністративної відповідальності притягнуто лише 37 осіб, оскільки не завжди вдається встановити особу порушника. Проте Олег Семенюк додає, що інспекція завжди реагує за дзвінки, які надходять на їхню гарячу лінію. Тому повідомити про порушення можна за телефоном 63-52-02.
 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також