Літній олів’є
Коли мова заходить про олів'є, всі відразу згадують новорічні свята. Проте готувати цей салат можна і влітку. Варто лише трохи «підправити» рецепт: додати багато зелені, замість солених огірків використовувати свіжі, а майонез замінити сметаною. Такий варіант ще й низькокалорійний.
200 г вареної курячої грудки, 2 варених картоплини, 2 морквини, 2 яйця, 2 свіжих огірки,пів банки консервованого горошку, пучок зелені, 3-4 ст. л. сметани, сіль і перець за смаком
Нарізати кубиками курятину, овочі, яйця. Додати горошок, нарізану зелень, сіль-перець за смаком і заправити сметаною. Ну, а кому без майонезу немає життя, можна додати ложечку цього соусу.