Розшукали 7 засуджених, які уникали покарання

1122 0

Ми у соцмережах:

Розшукали 7 засуджених, які уникали покарання

Прокурорська перевірка встановила на Рівненщині суттєві порушення у роботі територіальних органів поліції вимог кримінально-виконавчого, кримінального процесуального законодавства та Закону України «Про оперативно-розшукову діяльність. Із 74 ухвалених упродовж 2017-2018 років вироків суду, якими осіб засуджено до позбавлення волі та арешту, 8 залишалися невиконаними.

Вироком Вараського міського суду у листопаді минулого року чоловіка засуджено за обіг наркотиків до 3 років і 1 місяця позбавлення волі. Але працівниками Вараського відділу поліції вирок суду був виконаний більше, ніж через місяць, а саме у грудні, коли його й взяли під варту. За цей час порушник вчинив ще кілька злочинів, за які він судом тричі притягався до кримінальної відповідальності.

Також не було своєчасно виконано рішення Сарненського районного суду у березнф цього року. Чоловіку за крадіжки обрали до 4-х років позбавлення волі. Однак, понад сім місяців засуджений уникав покарання і поліція його навіть не шукала. І лише за вказівкою прокурора у листопаді порушника затримали та привезли до слідчого ізолятора, і тепер відправлять у колонію.

Прес-служба прокуратури повідомила, що лише після прокурорського втручання заведено органами поліції 2 оперативно-розшукові справи щодо осіб, які уникали виконання вироків суду, затримано та доправлено до слідчого ізолятора 7 засуджених.

Прокуратурою розпочато досудове розслідування за фактом умисного невиконання судового рішення службовими особами одного із відділів поліції, які не забезпечили розшук засудженої до арешту особи. За прокурорського втручання на даний час заведено оперативно-розшукову-справу та цього засудженого оголошено у розшук.  


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також