Розумна дієта

Підвищити працездатність і зробити вас розумнішим допоможуть не тільки тренінги та семінари, а й звичайні продукти. Якщо відчуваєте, що зосередитися стає важче, мозок відмовляється «включатися» або взагалі з’явилося відчуття «отупіння», то саме час звернути увагу на своє харчування — можливо, в ньому не вистачає деяких продуктів.

1 хв. читання

Поліпшити роботу мозку допоможуть:

  • — продукти, що містять мононенасичені кислоти (ними багата оливкова олія) і омега-3 жирні кислоти (містяться у великій кількості в рибі й горіхах), а також свіжі овочі та фрукти. Ці продукти також є профілактикою розвитку деменції — старечого недоумства;
  • — знежирені молочні продукти, крупи, бобові, цільнозернові, пісне м’ясо. Дієтологи наголошують, що один з важливих факторів, що впливають на збереження здоров’я мозку — це виключення з раціону насичених жирів, які містяться в жирному м’ясі, маслі, маргарині, майонезі, жирних молочних продуктах і т. д.;
  • — зелені листові овочі та ягоди. Особливо рекомендують дієтологи чорницю, яка не тільки допомагає зберегти зір, але і покращує когнітивні здібності, тобто мислення, просторову орієнтацію, розуміння, здатність до навчання, обчислення, мову, здатність міркувати і т. д.

Вживати ці продукти краще у вареному, тушкованому, сирому — щодо фруктів, ягід і овочів вигляді, також корисніше м’ясо запікати, ніж смажити. Суто смажену їжу дієтологи радять їсти не частіше разу на тиждень, інакше мозок починає працювати гірше, ніж дозволяють йому генетичні якості людини.

Поділитися цією статтею