Розумна ложка та пральна машинка, що дарує струнку талію

1389 0

Ми у соцмережах:

Розумна ложка та пральна машинка, що дарує струнку талію

Протягом останніх кількох десятиріч кухня будь-якої оселі змінилася до непізнаваності. У наступні ж 10 років вона обростатиме новими фантастичними девайсами, покликаними полегшити повсякденне життя людини, просто з шаленою швидкістю. Про прилади, які, ймовірно, скоро займуть гідне місце чи не в кожному домі, а поки що стали півфіналістами конкурсу Electrolux Design Lab 2012, пише The Daily Mail. Який із них принесе своєму винахідникові гран-прі — буде оголошено в жовтні.

Літаючі кульки Aeroball Винахід Яна Анкерштайна з Польщі — це невеличкі кульки, які зависають у повітрі та очищують його або, за бажанням, додають приємного аромату. Ще диво-кульки вбирають світло протягом дня і світяться в темну пору доби.

Віртуальний ресторан Перенестися до будь-якого куточка світу та взяти майстер-клас у місцевого шеф-кухаря дає змогу винахід Мікуса Ванагса з Латвії. Віртуальний ресторан Be There перенесе атмосферу Непалу та Італії, чи іншої країни на вибір, просто до вашої кухні та запропонує відеоприготування цікавих страв.

"Ніс холодильника" Автор цього винаходу — Віліус Дрінгеліс із Литви. Маючи цей "ніс холодильника" Fridge Nose, господиня ніколи, відкривши свій холодильника, не сахнеться від неприємного запаху забутого та зіпсованого продукту. Сенсори девайсу першими з'ясують, що якийсь продукт уже не можна їсти, та повідомлять хазяїв. Для того, щоб взнати, скільки якій страві залишилося "жити", навіть не треба відкривати дверцят.

Підказки СЕ — це незвична лампа та заразом безцінний кулінарний порадник, що сканує обрані інгредієнти для страви і дає підказки. Електронний язичок Ingresure видасть точну інформацію про те, скільки до конкретної страви треба додати солі, перцю чи спецій. Так само корисним помічником стане розумна ложка Тastee. Щось схоже на це вміє і блендер Tempo, який знає безліч рецептів соусів, коктейлів і сокових сумішей. Перемішуючи закладені інгредієнти, він ще й звеселяє власника музикою.

Переносна контрольна панель Завдяки бездротовій технології власникові не доведеться щоразу бігати до плити, перевіряючи, як там його страва. Панель Sensual Control можна носити з собою по всьому будинку, й вона доповість, чи закипіла вода, чи готова паста і чи не час перевертати рибу.

Музична тарілка SmartPlate Ця тарілка, створена Джуліаном Караулані з Британії, здатна змусити кожну страву співати. Розпізнаючи смакові відтінки кожного інгредієнта, вона трансформує їх у музику, надаючи кожному власного ритму і звучання. З допомогою свого мобільного девайсу користувач може слухати те, що їсть, а також змінювати "нотні рецепти".

Змішувач напоїв Hurricane Автор — Кван-тін Хо з Тайваню. Обравши рецепт напою та підготувавши інгредієнти, які вкаже Hurricane, можна приготувати для гостей шедевр, який схвалив би професійний бармен. Hurricane докладно розкаже, що і як у нього залити, а потім ретельно змішає.

Дерево-холодильник Treat Назва цього девайсу утворилася з двох англійських слів: tree — дерево та еat — їсти. Колір вакуумних контейнерів, розташованих на гілках, змінюватиметься в міру того, як вміст втрачатиме свіжість. Зіпсований "фрукт" згодом просто впаде з дерева. Власник може зв'язатися з Treat з допомогою свого мобільного телефону та навіть наказати підігріти страву до свого приходу. Кришка Wine Steward не дасть вину у відкритій пляшці зіпсуватися, утворивши в ній вакуум, а ще підтримуватиме температуру, яка відповідає саме цьому сортові хмільного напою. Інфрачервона праска Touch надягається на долоню та розгладжує найдрібніші зморщечки на одязі, який при цьому навіть не потрібно знімати з себе. Вентилятор Wentylor не лише охолоджує повітря в приміщенні, а й заспокоює мешканців ніжним шелестом ніби справжніх крил.

Кавоварка з пам'яттю Memory Як це, мабуть, приємно завжди мати поряд персонального кавовара, який пам'ятає, яку саме каву ти любиш. Memory упізнає людину за відбитками пальців і готує для неї саме таку каву, яка їй смакує найбільше — слабку чи міцну, еспресо чи ристретто.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також