Розвантаження центру Рівного

1886 0

Ми у соцмережах:

Розвантаження центру Рівного

Минулого тижня, поклавши асфальт на вулиці Соборній в центрі Рівного, яка стала ширшою на кілька метрів, міська влада прозвітувала, що багаторічна проблема транспортних заторів нарешті вирішена. Залишилось зробити декілька заключних акордів — встановити нові світлодіодні світлофори та перенести перехід на вул.Чорновола.

— Ми майже закінчили розширення вулиці, — розповів начальник міського управління житлово-комунального господарства Юрій Бобчук. — Потратили на це 250 тисяч гривень. Але ця реконструкція дала відчутний результат. Центр нарешті розвантажився. Я особисто в цьому вже неодноразово переконувався, повертаючись ввечері додому. Залишилося закінчити ремонт старої огорожі та викласти поблизу неї бруківку. Встановлювати нову огорожу комунальники найближчим часом не планують. Пан Собчук каже, що це дуже дороге задоволення, яке може обійтися місту приблизно у півмільйона гривень. Зрештою, стара огорожа, на його думку, ще цілком придатна для використання, тільки треба її десь підлатати, а десь переварити. Зекономили і на бруківці — перед ремонтом її зняли, а після завершення опоряджувальних робіт її повернуть на попереднє місце. — Встановили в центрі й нові світлодіодні світлофори, наприкінці тижня запросимо спеціаліста, який їх підключить, — додав пан Собчук. — Обійшлися вони місту у 150 тисяч гривень. Світлофори також сприяють вирішенню проблеми заторів у центрі міста, оскільки передбачають зміну програми, залежно від завантаженості перехрестя автомобілями. На черзі — перенесення пішохідного переходу. Вже визначили для нього місце — розмітку зробимо біля торгового центру «Вікторія». Ніяких «кишень», як дехто почав говорити, в центрі не буде. Це все ми робимо не для власників джипів та дорогих мерседесів, а для звичайних громадян, щоб їм було зручно добиратися на роботу та додому громадським транспортом. А ще хвалиться пан Собчук тим, як прикрасили Соборну триярусними квітковими композиціями — вони з’явилися на місці зрізаних старих дерев. Юрій Собчук зізнається, що це його ідея, і обіцяє щось подібне зробити й на майдані Незалежності.

Коментарі Микола Слободенюк, начальник обласного відділу ДАІ: — Якщо комунальники, окрім розширення вулиці замінять світлофори і перенесуть пішохідний перехід на вул. Чорновола трохи далі, то це матиме позитивний ефект у вирішенні проблеми заторів у центрі міста. Такі пропозиції Державтоінспекція подавала міській владі вже давно. Лише зараз вони почали поступово виконуватися. Федір Жежук, заступник головного інженера-резидента дорожньої фірми «Луї Берже»: — Задум дуже хороший. Це потрібно було зробити вже давно. Працюючи в Службі автомобільних доріг, я пропонував розширити Соборну, але тоді говорили, що це неможливо — там багато кабелів «Укртелекому», під час реконструкції їх можуть пошкодити. Загалом, я стежив за перебігом ремонтних робіт. Юрій Собчук все робить правильно, і якість покриття, зважаючи на те, що це був не капітальний ремонт, досить хороша. А взагалі, щоб повністю кінця вирішити питання заторів у центрі міста, я це перехрестя закрив би для пішоходів, облаштувавши підземні переходи. Але міський бюджет нині такі витрати не потягне. В’ячеслав Метелиця, водій з майже 40річним стажем: — Розширили Соборну лише на кілька метрів, тож на перехресті знову виникає скупчення автомобілів, оскільки основний автомобільний потік їде з проспекту Миру на вул.Чорновола. Потрібно розширювати перехрестя у кожному напрямку. Не завадило б повідкривати ті вулиці, які досі закриті. Наприклад, вул. 16 Липня. Це справді суттєво розвантажило б центр міста, оскільки частина транспорту їхала б цією вулицею. А ще потрібно звертати більше уваги на рух великогабаритного транспорту через центр міста. В тому числі й великогабаритних пасажирських автобусів. Там стоять обмежувальні знаки, але на них ніхто уваги не звертає.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також