Розвінчуємо міфи про РРО

847 0

Ми у соцмережах:

Розвінчуємо міфи про РРО

Фіскалізація бізнесу – цивілізована практика, адже саме податки – це гроші для пенсіонерів, лікарів, вчителів, військових. На жаль, щодо встановлення РРО та ПРРО існує багато міфів, які викликають збентеження у бізнесу та напругу в суспільстві.

Насправді ж програмний РРО абсолютно безкоштовний, встановити його можна просто на смартфон, звітність формується в один клік – без додаткової паперової тяганини, реєстрація РРО не потребує жодних додаткових дозволів тощо.

Наразі в Україні вже більше 300 тисяч фізичних осіб підприємців встановили реєстратори розрахункових операцій. Кількість чеків, що видається щодня, зросла в 6 разів порівняно з минулим роком і становить 5,5 млн на день.

Наприкінці минулого року підприємцям у селах дозволили не встановлювати РРО.

«Постановою №1336 уряд уточнив склад сільської місцевості, на території якої дозволено проводити операції у сферах торгівлі, громадського харчування та послуг без застосування РРО. Якщо раніше це стосувалося тільки сіл, то тепер без реєстраторів розрахункових операцій зможуть працювати підприємці в селищах», - розповів нардеп від «Слуги Народу» Олександр Салійчук.

При цьому було скасовано всі штрафи, окрім штрафу за невидачу чеків, а також звільнено від додаткового обов’язку подання звітності, якщо є РРО.

«Ми за створення чесних, відкритих умов розвитку бізнесу, адже він є важливою складовою економіки країни в цілому. Влада постійно підтримує підприємців. Так, в рамках програми «Доступні кредити 5-7-9» у минулому році видано дешевих кредитів на суму майже 55 млрд грн. Значна частина коштів програми «єПідтримка» пішла в малий та середній бізнеси», - сказав голова Рівненської обласної організації партії «Слуга Народу», -  Юрій Ліпський.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також