Руїни школи на Басовому Куті подешевшають наполовину

1667 0

Ми у соцмережах:

Руїни школи на Басовому Куті подешевшають наполовину

З аукціону намагаються продати старі будівлі колишньої школи № 14, яка знаходиться у районі Басового Кута. Три роки тому таке рішення прийняла міськрада Рівного — на догоду інвестору, який планував побудувати на цьому місці приватний дитячий садок. За шкільні будівлі планували отримати понад 5 мільйонів гривень. Однак бізнесмен так і не з’явився. Тому споруди спробують продати ще раз — на аукціоні 10 грудня, але вийде наполовину дешевше. Бо охочих купити ці руїни — немає.

Микола Бляшин, міський депутат:

— У вересні цього року конкурсна комісія приймає такий алгоритм продажу: перший аукціон за 5,2 млн грн, а далі, якщо не відбудеться, наступний за півціни — 2,6 млн грн. Умови аукціону, на мою думку, не є достатньо чіткими та гарантованими для захисту інтересів громади і забезпечення того, що там буде саме дитячий садок, а не щось інше. Крім того, будівлі продають без землі.

Пропоную, щоб на цьому місці був побудований дитячий садок. Адже, згідно із генеральним планом міста, таких дитсадків на території Басового Кута має бути три. Старі будівлі, які непридатні для реконструкції, можна знести. Ту ж частину приміщень, які є пам’яткою архітектури, можна використати в архітектурному ансамблі при проєктуванні нового комунального дитячого садка. Вартість будівництва складатиме від 40–60 млн грн. Ці кошти можна попросити у Державного фонду регіонального розвитку.

Новообраний депутат уже зареєстрував проєкт рішення, яке скасовує продаж приміщення школи на аукціоні, та хоче добитися виділення коштів на розроблення проєкту будівництва дитячого садка.

Однак інший депутат з цього ж округу Анатолій Чугуєвець скептично поставився до ініціативи свого колеги:

— У 2012 році було добудовано нове приміщення школи № 14, в якому й навчаються зараз діти. Старі будівлі, які вже розвалювалися, хотіли віддати під будівництво дитсадка. Однак тоді на це не було коштів. Поки місто складало плани, то мешканці Басового Кута розтащили все з тих приміщень старої школи: зірвали підлогу, порізали батареї та покрали вікна.

Оскільки залишилися голі стіни, то було ухвалено рішення в 2017 році продати те приміщення під будівництво приватного дитсадка. Дуже дивно, що управління комунальної власності міста провело аукціон так, що про нього ніхто не знав.

Особисто я — за будівництво приватного дитячого садка на Басовому Куті. На мою думку, пропозиція Бляшина хибна. За кошти міста дитсадок не побудуєш. Бо коронавірус дуже серйозно вдарив по міському бюджету, на якому ще й висить реконструкція стадіону «Авангард». Разом із тим, уже заплановано відновлення дитсадка на вулиці Дубенській, звідки відселили притулок для безхатьків. Малоімовірно, що й держава на дитсадок виділить гроші. Адже ДФРР і так уже фінансує дороге будівництво дитсадка на Північному. Тому якщо приватний бізнес не побудує дитсадок на Басовому Куті, то цього ніхто більше не зробить.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також