Рум’янець може сигналізувати про хвороби

2127 0

Ми у соцмережах:

Рум’янець може сигналізувати про хвороби

Напевно ви часто чули фразу: «рум'яні щоки — ознака здоров'я». Ось тільки не завжди це може свідчити про хороше здоров’я.

Колір рум'янцю може вказати на порушення кровообігу і захворювання дрібних судин.

Лікарі говорять про такий симптом, як рум'янець, при куперозі — локальному надмірному розширенні капілярів (дрібних судин). Це відбувається через порушення кровообігу в шкірному покриві. Людина може скаржитися не тільки на нездоровий рум'янець на обличчі, а й на нестандартні висипання — судинні зірочки і червонуваті сіточки на носі, щоках і навколо очей.

Симптом може супроводжуватися свербінням, шкіра місцями «пощипує» і «стягує», обличчя стає яскраво-рожевого або червоного кольору. Крім того, через деякий час можна помітити судинки червоного і синюватого кольору і горбисті синюшно-червоні утворення на носі.

Основа лікування при куперозі — зміцнити стінки судин і нормалізувати кровообіг. Лікар призначає комплексну вітамінну терапію, якщо випадок запущений — застосовується лазер.

Медики закликають дотримуватися простих правил гігієни обличчя — вмиватися теплою водою і відмовитися від жорсткого рушника. Важливо ще пам'ятати, що при куперозі не рекомендується косметичний масаж.

Щоб уникнути нездорового рум'янцю, дієтологи пропонують спеціальну дієту. Потрібно виключити дуже гаряче, солоне, жирне і солодке, копченості, всілякі приправи і спеції, газовані напої й алкоголь.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також