Руслан ЦИКАЛЮК: «Досить існувати! Час жити!»

1054 0

Ми у соцмережах:

Руслан ЦИКАЛЮК

Життя багатогранне і цікаве. Цікаве ще й тим, що маємо можливість жити поруч із людьми, які не афішуючи, без гучних заяв роблять добрі справи. Саме таким виявився рівнянин Руслан Цикалюк, керівник компанії «Electrum Rivne», який у прямому і переносному значенні несе людям світло.

— Ваш девіз: «Все — від розетки до лампочки», який вивішено на будівлі підприємства «Electrum Rivne», багатьох бентежить. Але тільки не тих, хто вас знає як людину тверезої думки та веселої вдачі. Аж раптом таке рішення — йти на вибори, балотуватися у депутати Рівненської обласної ради з політичною партією «За майбутнє». Чому обрали саме цю політичну силу, що вас спонукало йти у політику?

— Думаю, погодитеся: говорити про вибори не просто. Кожен із тих, хто йде на виборну посаду, має своє бачення і розуміння. Мені довго довелося бути у вирі подій, які сколихнули країну — Майдан Гідності, українсько-московська війна. Бути осторонь цих подій, вважаю, неприпустимо. Допомагав чим міг. Проте, бачу, настав час самому долучитися до змін у місті та краї.

Коли відчув, що можна впливати на прийняття рішень, які покращать життя земляків, надійшла пропозиція йти на вибори від партії «За майбутнє». Йти на вибори — для мене виважене та дуже відповідальне рішення. Саме тут знайшов багато однодумців, тих, які готові працювати за різними напрямами господарки в області.

— Говорити про вибори можна багато, проте що, на вашу думку, потрібно зробити вже?

— Найперше: запровадити модель, яка дасть планований, інвестиційно потужний та гармонійний результат економічного та соціального зростання міста Рівного та навколишніх громад. При цьому нагальною є проблема зменшення земельних ресурсів, нераціональне та некомплексне використання наявних територій, відсутність важливих елементів самодостатнього розвитку через те, що населені пункти різко втрачають перспективи розвитку, падає інвестиційна привабливість, відчувається брак місця під будівництво об’єктів, які мають наповнювати бюджет. Потрібно допомогти налагодженню співпраці міста і села.

— Знаючи вас, зовсім не дивно, що ваша благодійна діяльність, про яку вже згадували, така різностороння…

— Із 2014 року я систематично допомагаю українській армії на Донбасі. На жаль, не вся допомога доходить за призначенням. На моїй життєвій дорозі стрівся відомий волонтер Віктор Федоров, який практично щомісяця збирає та доправляє допомогу на схід. Щоб зрозуміти потреби вояків, з фронту нам дають список необхідного, в якому все — від шкарпеток до гайок. Це ті реалії, про які щодня ми маємо говорити та намагатися вирішити.

На мою думку, дуже важливо підтримувати обдаровану молодь, особливо спортсменів. Ці працьовиті та цікаві люди потребують нашої постійної уваги та підтримки. Саме тому й підтримую громадську організацію «Рівненська обласна федерація тайського боксу «Муай Тай», команди Pradjat у виїздах на чемпіонати України, Європи та світу.

— Рівне, вважаєте, потребує змін?

— Неозброєним оком видно проблеми міста, зрештою, як і всіх міст України — паркування авто, освітлення вулиць, доріг, зливні каналізації… Усе потребує нагального втручання. Масштабною є проблема щодо знищення газонів та зелених куточків міста під автостоянки та торговельні точки. І тут потрібно наводити порядок, залучити громадськість, розумних та активних людей.

— Ви спілкуєтеся із клієнтами. Як гадаєте, ситуацію в області змінити можна?

— Знову ж лише з однодумцями. Працюючи з клієнтами, які хочуть мати світло і тепло в себе вдома, на роботі, на відпочинку, маю можливість не лише спілкуватися і переконувати в доцільності того чи іншого пропонованого продукту, а й розумного узгодження позицій. Це складно, але — реально.

Маю тверде переконання, що економічну кризу, яка охопила світ і Україну, завжди потрібно розглядати як можливість для розвитку та період для нових починань. Важливо не упустити момент. І вкрай важливо не опустити рук, а налагодити тісну взаємодію між місцевою владою, бізнесом, громадянським суспільством. Тоді Рівне, область матимуть величезну кількість передумов для розквіту.

Досить існувати! Час жити!

Розмовляв Сергій МАТВІЙЧУК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також