Руслану Писанку разом з мамою поховали у крипті Спасо-Преображенського собору

5951 0

Ми у соцмережах:

Руслану Писанку разом з мамою поховали у крипті Спасо-Преображенського собору

На останню зустріч з колегою до храму прийшло чимало людей.

Квіти, молитви й багато людей, яких об’єднало сьогодні одне — бажання попрощатись з улюбленою ведучою, колегою, подругою та актрисою Русланою Писанкою, повідомляє «Вечірній Київ»

Добре знайома мільйонам завдяки телевізійним проєктам, актриса померла у Німеччині від важкої хвороби. Про це практично ніхто не знав, адже Руслана мала рідкісну вдачу — вона ніколи не «вантажила» особистими проблемами тих, з ким спілкувалась. Вона дарувала тепло, жартувала і підбадьорювала інших, якби складно не було у цей час їй самій.

На прощання до Спасо-Преображенського собору на Теремках прийшли й ті, з ким вона починала свій шлях у ЗМІ та кіно, і ті, з ким працювала в ефірі буквально перед війною.

Молитви заупокійної служби переривав плач дитини — у сусідній залі відбувались хрестини. І це було неначе знак від Русі. Про те, що душа ніколи не вмирає, а життя продовжується.

Владика Олександр, який провів службу пригадав, що і його Руслана долучила до телебачення. Вона професійно підтримала його просвітницьку діяльність на телеканалах.

Всі згадували тепло і розраду, які несла Руслана людям

- Ми приходимо у цей світ і йдемо з нього. Іншого сценарію ніхто із земних людей не пережив. Але все, що ми робимо у цьому житті — це і є пам’ять про нас, — з такими словами звернувся до всіх, хто прийшов попрощатись владика Олександр Драбинко.

Владика Олександр під час прощання сказав присутнім, що Руслана зараз молиться за настання миру на своїй рідній землі
Перед вівтарем не було труни, як це буває зазвичай на відспівуванні. Натомість стояла урна з прахом. Прощання проходило з Русланою та її мамою Діною Василівною одночасно. Мама пішла від важкої хвороби навесні, а невдовзі відійшла й донька.

Море квітів і сліз, спогадів і добрих слів. Все це супроводжувало заупокійну службу по завжди усміхненій і надзвичайно добродушній людині, стосовно якої й саме слово «прощання» не пасує…

Владика Олександр звернувся до присутніх і розповів про свою останню розмову з Русланою Писанкою
Прах обох жінок — Руслани та Діни Василівни, пронесли у крипту Спасо-Преображенського собору, де є невеликий колумбарій.

Владика Олександр сказав у хвилини прощання, що душа Руслани-Руфіни (її ім’я у Хрещенні), нині вже біля Бога. І вона молиться за кожного, а також просить Царя Небесного про мир на рідній землі.

Руслана Писанка пішла з життя у Німеччині через невиліковну хворобу, про яку нікому не розповідала. Також з відомою актрисою та телеведучою попрощались 2 серпня у Німеччині, де її лікували в останні місяці життя. Прощання з Русланою відбулося у церкві біля кладовища міста Кайзерслаутерн. На прощання з відомою акторкою та ведучою приїхали українці та німці з багатьох міст Німеччини.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також