Руйнується міст на Соборній

2646 0

Ми у соцмережах:

Руйнується міст на Соборній

Новина з Києва, де у понеділок обвалилася частина Шулявського мосту, розхвилювала рівненських дорожників. Бо ж у самому центрі Рівного може трапитися подібна ситуація. Шляхопровід над залізничною колією та Устею на вулиці Соборній — в аварійному стані.

міст Соборна Конструкція, якій майже 40 років, давно тріщить по швах, але планів міської ради ремонтувати її поки немає. Першими помітили, що шляхопровід на Соборній руйнується, пішоходи. На тротуарі вже давно утворилися дірки, а огорожа де-не-де покосилася. Після відлиги відчули проблему і автомобілісти. На швах конструкції провалився асфальт, тож переїздити міст для багатьох авто було складно. Днями дорожники вибоїни залатали, але щоб втримати від руйнування сам шляхопровід, потрібен капітальний ремонт. Міст Віктор Климук, директор Рівненського ШЕУ:

— Ми надіслали лист до міської ради, що шляхопровід на Соборній потребує спеціального обстеження та капітального ремонту. Можливо, міст ще й років десять простоїть, але конструкції потрібно підтримувати і зробити це може лише спеціалізована фірма. Найбільші проблеми — на стику конструкцій шляхопроводу, окрім того, у багатьох місцях вже оголена арматура. Окрім шляхопроводу на Соборній, проблемним у Рівному є невеликий міст на вул. Князя Володимира, але на його ремонт цього року виділять кошти. Є домовленість з міським головою, що у Рівному щороку буде ремонт принаймні одного моста. Торік, наприклад, капітально відремонтували шляхопровід на вулиці Степана Бандери, де були серйозні пошкодження конструкції.
міст Соборна Віталій Герман, заступник міського голови Рівного:
— Про проблему на Соборній знаємо. Управління ЖКГ розробляє пропозиції щодо ремонту шляхопроводу. У березні міська рада розподілятиме капітальні видатки, тоді й розглядатимуть питання щодо фінансування мосту на Соборній.
міст Соборна Микола Козачок, заступник начальника Служби автомобільних доріг у Рівненській області:
- У підпорядкуванні Служби – 553 мости, з них в обмежено аварійному стані перебуває сім: у Ремчицях Сарненського району (дорога на білоруський кордон), два шляхопроводи у Сарнах, поблизу села Судобичі Дубенського району (дорога на Тернопіль), у селі Данчиміст Костопільського району (дорога на Сарни), Межирічах Острозького району (дорога на Хмельницький). Окрім того, аварійним є міст на південному під’їзді до Рівного, на дорозі яка веде з Квасилова. Цього року буде поточний середній ремонт шляхопроводів у Сарнах та Ремчицях, вже передбачені кошти у держбюджеті. На інших чотирьох ми проводитимемо дрібний поточний ремонт. Думаю, обвалу, як у Києві, не буде. У разі критичної ситуації ми перекриватимемо рух через ці споруди. До слова, минулого року на Рівненщині відремонтували мости у селі Городок Рівненського району та на Дубровиччині у селі Прикладники , що на кордоні з Білоруссю.
Алла САДОВНИК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також