За словами фахівців, ризик постраждати від серцево-судинних проблем взимку стає вищим через судинні спазми, що виникають на холоді.
Одним з найкращих зимових продуктів є лимон. Він, як зазначають експерти, покращує кровообіг і підвищує вироблення червоних кров'яних тілець — головних воїнів імунітету з патогенами. Інший продукт, який поліпшує судинну прохідність, — оливкова олія. Її вживання допомагає зберегти еластичність судинної тканини, сприяє зменшенню холестеринових відкладень у судинах, тим самим знижуючи ризик утворення тромбів. Таку ж користь приносить судинам і авокадо. Експерти рекомендують з'їдати мінімум по половинці авокадо тричі на тиждень. Крім того, вони порадили щодня з'їдати 0,5-1 зубчик часнику. Завдяки вмісту аліцину часник істотно зміцнює імунну систему і захищає від утворення тромбів. Також корисна для оздоровлення судин і артерій селера. За словами вчених, її вживання зменшує вміст у крові кортизолу — гормону стресу, що підриває здоров'я серцевого м'яза. Крім того, селера робить артерії більш гнучкими і запобігає відкладенню на їхніх стінках атеросклеротичних бляшок. Особливо помічна як засіб профілактики судинних порушень морква. У ній міститься багато бета-каротину, завдяки якому нормалізується рівень холестерину в крові.