Рятувальники дослідили походження рожевих калюж під Рівним

4553 0

Ми у соцмережах:

Рятувальники дослідили походження рожевих калюж під Рівним

Як з'ясували фахівці ДСНС, рідина невстановленого походження яскраво-рожевого кольору, яку було виявлено сьогодні на Рівненщині – це Префект, сертифікований в Україні препарат для боротьби з шкідниками. Дія препарату спрямована на яйця та личинки шкідників, які гинуть після обприскування.

Клас небезпеки препарату – третій із існуючи п`яти.

Як відомо, сьогодні ДСНС отримала інформацію про розлив невідомої рожевої речовини неподалік Рівного. Попередньо було встановлено, що це агрохімікати для сільськогосподарської обробки.

Відразу було проведено комісію ТЕБ та НС Рівненського району.

Фахіці ДСНС спільно з Держекоінспекцією та Гідрометеослужбою негайно здійснили забір проб ґрунту та самої речовини для проведення досліджень.

Також експерти провели обстеження атмосферного повітря навколо ділянки від села Колоденки до села М'ятина Рівненського району, де було помічено розлив рожевої рідини та встановили, що вмісту небезпечних речовин у повітрі немає. Дослідження проводилися на виявлення в атмосферному повітрі діоксиду сірки – 0,003 мг/м3 ( ГДК – 0,5 мг/м3); діоксиду азоту 0,010 мг/м3 ( ГДК – 0,2 мг/м3); оксиду азоту 0,010 мг/м3 ( ГДК – 0,4 мг/м3).

Загрози для людей не має.

ДСНС України у Рівненській області координують процес утилізації сільхозвиробником речовини.

Ситуація на контролі.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також