Рятувальники готуються до весняних підтоплень сіл

662 0

Ми у соцмережах:

Рятувальники готуються до весняних підтоплень сіл

Вони провели моніторинг річок, щоб визначитися, як діятимуть у випадках виникнення надзвичайних ситуацій, пов'язаних із підтопленням населених пунктів на Рівненщині. На багатьох річках області ще не розтанула крига а вже прогнозують сильні дощі.

За умовами навчань:  під час танення снігу раптово відбувся підйом рівня води на річці Горинь, до того ж  -  з подальшим виходом та утриманням води на заплаві. Є ймовірність часткового затоплення території, житлових будинків та об’єктів господарювання у селі Хотинь Рівненського району.

Фахівці  мобільної оперативної групи швидко  розгорнули роботу спеціального автомобіля безпосередньо в зоні загрози виникнення надзвичайної ситуації. Рятувальники провели моніторинг гідрологічної обстановки за допомогою безпілотного літального апарату типу Fantom 4. Спрогнозували можливі наслідки підтоплення населених пунктів та організували зв'язок з оперативно-координаційним центром Головного управління і оперативно-черговою службою ДСНС для забезпечення безперебійної взаємодії та постійного інформування про ситуацію та заходи, які вживаються для ліквідації і мінімізації їх наслідків. 

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також