Рятувальники тепер мають нове обладнання

1096 0

Ми у соцмережах:

Рятувальники тепер мають нове обладнання

Рівненські рятувальники отримали нове сучасне аварійно-рятувальне обладнання від польських колег. Зокрема: плаваючі мотопомпи NIAGARA, освітлювальні опори, пожежний тренажер EGERIA, а також дитячі смуги перешкод для занять з пожежно-прикладного спорту.

У аварійно-рятувальному загоні спеціального призначення обласного управління ДСНС відбулося підбиття підсумків першого модулю проекту «Підтримка процесу організації українського рятувального волонтаріату з метою підвищення рівня безпеки місцевого населення у Рівненській області», який реалізується в рамках програми «Польська допомога». Участь у заході взяли надзвичайний і повноважний посол Республіки Польща в Україні Ян Пєкло, генеральний консул Республіки Польща в Луцьку Вєслав Мазур, Координатор проекту, член президіуму Асоціації добровільних пожежних команд Республіки Польща Марек Ковальскі, начальник Головного управління ДСНС України у Рівненській області Сергій Крук, заступник голови Рівненської ОДА Віталій Ундір, мер Рівного Володимир Хомко, голова Рівненської районної держадміністрації Володимир Пилипчук, а також представники об’єднаних територіальних громад.

Ян Пєкло привітав присутніх і зазначив, що співпраця українських та польських рятувальників  у сфері захисту населення та територій від різного роду небезпек - це є ще один крок для зміцнення та закріплення дружніх відносин між двома братськими країнами. 

Водночас координатор проекту Марек Ковальскі наголосив на позитивних результатах польсько-української співпраці: “В рамках Проекту відібрані і підготовані 36 професійних вогнеборців-добровольців, а також створено на територіях трьох об’єднаних територіальних громад Рівненщини цілком дієві та боєздатні добровільні пожежні команди волонтерів”, - зазначив Марек Ковальсткі.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також