РЗВА запрацював, щоб відновити знищене росіянами електрообладнання

912 0

Ми у соцмережах:

Ігор Солімчук

Більше місяця робота високовольтного заводу, що у Рівному, була паралізована. Причиною цього стали звинувачення правоохоронців, що власниками підприємства є росіяни. Як результат, на майно РЗВА був накладений арешт, через який кілька сотень працівників не могли потрапити на роботу. Однак нещодавно представникам високовольтного вдалося переконати суддю, що під час війни вони виконують важливу функцію, а саме — виготовляють апаратуру для відновлення енергетичної інфраструктури, якій завдали шкоди росіяни.

Ігор Солімчук, адвокат, представник підприємства:

— Печерський районний суд Києва 21 квітня наклав арешт на майно та земельну ділянку підприємства. У цій ухвалі суду було написано: «заборонити користування». Це означало, що приміщення та землю не можна було використовувати. Тому в травні керівництво заводу було змушено зібрати на відверту розмову працівників, щоб пояснити ситуацію. Було подано апеляцію до Апеляційного суду Києва. В апеляції представників заводу було почуто. Арешт на майно був залишений у частині відчуження та розпорядження. Однак приміщенням та земельною ділянкою дозволили користуватися. Таке рішення дозволило заводу відновити роботу.

Правоохоронці говорять про російський слід. Але треба розуміти, що підприємство та трудовий колектив українські. Більше того, цей трудовий колектив виготовляє особливу продукцію для відновлення знищеного росіянами обладнання. Вона вкрай необхідна для відновлення енергетичної безпеки країни. Наприклад, на заводі виготовляють високовольтні вимикачі. Зараз вони дуже потрібні. Разом з ними виготовляється й інше обладнання. Нещодавно завод виготовляв апаратуру для відновлення ТЕЦ-5 у Києві. Цю необхідність і врахував у своєму рішенні від 29 червня Апеляційний суд Києва.

Потрібно розуміти, що зараз енергетична система витримує, бо на вулиці літо. Однак енергетики застерігають, що ситуація може різко змінитися взимку. Адже саме тоді на енергетичну систему припадають пікові навантаження. Бо населення починає споживати в рази більше електроенергії, вмикаючи різні електричні обігрівачі. Зараз керівництво заводу активно йде на співпрацю зі слідством. При першій необхідності директор з’являється до слідчого. Адже правоохоронці перевіряють документи. Треба розуміти, що до бухгалтерських документів підприємства потрібні пояснення. Без цих пояснень мало що зрозуміло.

Щодо звинувачень у тому, що власниками заводу є росіяни, то це не відповідає дійсності. Адже 100% статутного капіталу належить кіпрській компанії «Юнако Ассет Менеджмент Лімітед». Останньою володіє естонка Ольга Дубовіцкая, яка має 78% акцій.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також