Садовий пояснив, що робив на Рівненщині

2414 0

Ми у соцмережах:

Садовий пояснив, що робив на Рівненщині

Міський голова Львова Андрій Садовий приїжджав на Рівненщину як турист. Він каже, що Полісся вразило його красою і водночас наслідками негативної для екології людської діяльності. Він також закликав Міноборони звернути увагу на стан Тараканівського форту.

 Враження від поїздки політик описав на своїй сторінці в мережі:

«Наша сім’я має одну добру традицію. Кожного року в серпні ми подорожуємо різними куточками України. Це місця, які не побачиш випадково і не знайдеш у путівниках. Цього разу – Полісся. Тут є все, про що може тільки мріяти турист.

В мальовничих лісах живуть олені, лані, муфлони, ростуть чорниця і ожина. Таких великих грибів я ще не бачив. А ще можна побачити наживо гліцеринові озера. Ми купались у прозорих водах, а потім рибалили….

Не можу передати своїх відчуттів, коли побачив найбільший у Європі гранітний кар’єр. Неймовірний музей етнографії в Сарнах – це наш український ексклюзив. Де ще можна побачити справжній серпанок? Хто знає, що таке серпанок?

З сумного. Шукачі бурштину знищили сотні гектарів. Часом бажання людської наживи доводить природу до розпачу. Тараканівський форт. Це взагалі окрема історія. Споруда, яка є прикладом будівництва ХІХ століття. Дуже прикро, бо вона просто занепадає.

Сьогодні форт перебуває на балансі Міністерства оборони. Я навіть не переконаний, що вони самі про це знають. Бездіяльність доводить цю пам’ятку до руйнації. Її треба передати на баланс Мінкульту Олександр Ткаченко

Тут міг би постати сучасний музей Першої світової війни. Це направду локація, куди приїжджатимуть люди з України і всього світу».


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також