Салат олів'є: і користь, і шкода

3437 0

Ми у соцмережах:

Салат олів'є: і користь, і шкода

Передноворічне опитування показало, що 79% українців Новий рік не уявляють без салату олів'є. Лікарі тим часом розібралися в корисності та шкідливості вживання цієї головної страви новорічного столу.

Передноворічне опитування показало, що 79% українців Новий рік не уявляють без салату олів'є. Лікарі тим часом розібралися в корисності та шкідливості вживання цієї головної страви новорічного столу. У чому користь олів'є? Для приготування олів'є використовується цілий овочевий букет, в якому міститься комплекс вітамінів, рослинні волокна — цінні для шлунково-кишкового тракту і для боротьби з раком речовини. Якщо готувати салат олів'є за класичним рецептом, він буде "важити" значно менше калорій — в ньому використовується відварне нежирне м'ясо, яке робить салат ситним, але при цьому не містить великої кількості насичених жирів. Якщо для заправки не використовувати жирний магазинний майонез, а готувати соус самостійно, це буде суто натуральний продукт. До того ж заправку для олів'є можна свідомо обирати менш калорійну — наприклад, сметанну або з натурального йогурту з лимонним соком. А до складу яєць входять всі основні амінокислоти — будівельний матеріал для білків. Використовуйте для приготування салату олів'є солені огірки — вони допомагають відновити водно-сольовий баланс в організмі при вживанні алкоголю. Чим небезпечний олів'є? Салати з майонезом можуть нашкодити насамперед людям зі слабким шлунком. У них намішано дуже багато інгредієнтів, тому така суміш довго перетравлюється і викликає неприємну тяжкість. Як правило, люди починають святкувати саме з олів'є, що погано для підшлункової залози (особливо для людей з хронічним панкреатитом). Що робити? Починати святкувати з білкової їжі — нехай спочатку в шлунок потрапить м'ясо, риба або птиця.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також