Про користь шоколаду знають всі без винятку, адже саме він сприяє поліпшенню мозкової діяльності. Однак не все так просто. Шоколад підвищує рівень глюкози, в цей час мозок перебуває на піку своєї активності, але невдовзі цей рівень знижується, робота сповільнюється, приносячи втому і спустошення.
Щоб уникнути такого ефекту, шоколад потрібно вживати правильно — по шматочку за годину. Рівень глюкози в крові підвищується не відразу, а з часом, і головний мозок буде працювати більш ефективно протягом тривалого часу.
Що стосується впливу шоколаду на розвиток інфарктів та інсультів, то він справді може їм запобігти. Щоправда, шоколад необхідно вживати вприкуску з салом, як би дивно це не звучало.
Науковці провели експеримент і з'ясували, що дві часточки темного шоколаду в день значно знижують ризик гіпертонії. Виходить, 30 грамів сала не менш успішно справляються з високим рівнем холестерину.