Сам зірвав погона... Чи можна вірити у версію помічника судді?

18582 0

Ми у соцмережах:

Фото ілюстративне

У минулому номері «РВ» ми розповідали про конфлікт, який виник у Березному між поліцейським та помічником судді Березнівського районного суду Олегом Рачком. Повідомлялося, що поліцейські зупинили автомобіль Олега Рачка за порушення комендантської години, і виявилось, що водій до того ж — у стані алкогольного сп’яніння. Поліція також повідомила, що Олег Рачок погрожував, а потім і вдарив кілька разів поліцейського, який складав адмінпротокол.

Помічник судді, якого тепер можуть притягнути до кримінальної відповідальності, звернувся в редакцію «РВ», стверджуючи, що та інформація, яку повідомили в поліції — неправда. Олег Рачок розповів свою версію того, що відбувалось. Щоправда, достовірність наведених ним деяких фактів нам ніхто так і не підтвердив, і не спростував, тож сподіваємось, що в результаті розслідування інциденту, яке ще триває, стане відомо, як все відбувалося насправді.

Олег Рачок:

— Близько 22.15 я із своїм знайомим знаходився на території АЗС в Березному. Поліцейський запропонував мені пройти огляд на стан сп’яніння, однак я відмовився, оскільки автомобілем не керував. Це підтвердив мій знайомий. Близько 30 хвилин поліцейські нічого не робили, тільки комусь постійно телефонували. Потім один сказав іншому: «Сказали його гасити і машину забрати». Поліцейський склав протокол на мене за ч.1 ст.130 КУпАП. На мої зауваження поводився зверхньо, агресивно та кільки разів ображав словесно за національною ознакою... Відібрав ключі запалювання. Ми пішли пішки в Березне, а мій автомобіль залишився на АЗС.

Прийшовши в місто, я попрямував до відділу поліції, щоб повідомити про злочин відносно мене. Раптом помітив, що на територію заїжджає евакуатор із моїм автомобілем у супроводі патрульного автомобіля. При розвантаженні авто той самий поліцейський знову на мою адресу висловлював приниження, а також сказавши «суддівське падло», плюнув в обличчя та завдав кілька ударів по тулубу та в голову. Я змовчати не міг і відповів кривднику. А той сам собі зірвав правого погона чи якусь петлицю. Після цього я звернувся до медичного закладу, де 13 травня завершив стаціонарне лікування у травматологічному відділенні КНП «Березнівська ЦРЛ», бо працівник поліції завдав мені тілесних ушкоджень.

9 травня я прийшов до Березнівського ВП№ 4 РУП ГУНП у Рівненській області забрати особисті речі зі свого автомобіля та виявив, що з «бардачка» автомобіля зникли 18000 грн та 500 доларів, які були зібрані мною та ГО «Товариство польської культури Березнівщини» для співучасті у придбанні автомобіля підвищеної прохідності для потреб ЗСУ. Автомобіль був заброньований та знаходився у м. Вроцлав у Польщі. Я негайно повідомив поліцію про скоєння злочину...

На даний час мій автомобіль продовжує незаконно утримуватись на території Березнівського ВП № 4 РУП ГУНП у Рівненській області, без достатніх правових підстав, оскільки Рівненська ОВА повідомила працівників поліції, що потреби у вилученні вказаного транспортного засобу немає.

Марія Юстицька, речниця Головного управління Нацполіції в Рівненській області:

— 8 травня близько 23.10 на вулиці Андріївській у Березному був виявлений автомобіль «Фольксваген Пассат», водій якого порушував вимоги комендантської години. Під час перевірки документів у водія було виявлено ознаки алкогольного сп’яніння. У подальшому під час складання адміністративних матеріалів за статтею 130 КУпАП та проведенні заходів з тимчасового відсторонення водія від керування транспортним засобом, вилучення та доставлення автомобіля на територію відділення поліції № 4 Рівненського РУП ГУНП в Рівненській області — той словесно почав погрожувати працівникам поліції та завдав раптово декілька ударів поліцейському в обличчя та тулуб. Поліцейський сектора реагування патрульної поліції отримав незначні тілесні ушкодження — садна обличчя, забій грудної клітки. Він звертався за медичною допомогою, але не госпіталізувався.

За фактом умисного заподіяння працівникові правоохоронного органу побоїв, легких або середньої тяжкості тілесних ушкоджень у зв’язку з виконанням цим працівником службових обов’язків відкрито кримінальне провадження за ч. 2 статті 345 Кримінального кодексу України. Проводиться розслідування інциденту.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також