Несумісні медикаменти

1030 0

Ми у соцмережах:

Несумісні медикаменти

Багато людей займаються самолікуванням і вживають несумісні медикаменти. Таким чином вони ще більше погіршують свій стан.

У жодному разі не можна поєднувати сироп від кашлю та ліки від алергії, адже їхній склад схожий. Ці препарати містять однакові речовини, що діють як снодійне. Одночасне їхнє застосування може дати ефект надмірної сонливості, коли людина просто не в змозі ні працювати, ні сісти за кермо автомобіля. Подібна комбінація неприпустима навіть перед сном, адже вранці важко буде встати й зосередитися.

Також небажаним поєднанням є антидепресанти й знеболювальні. Разом вони можуть спричинити кровотечу в шлунку. Крім того, серед побічних ефектів можуть бути тривога, прискорене серцебиття, підвищення температури.

Небезпечною комбінацією є і ліки проти тромбів (антикоагулянти) та аспірин. Препарати проти тромбів застосовуються для зниження зсідання крові. Їхнє призначення — зменшення кількості тромбів. Аспірин використовують для усунення болю, але він також розріджує кров. Тому одночасне вживання цих препаратів може спричинити внутрішню кровотечу.

Тому будь-які медикаменти необхідно застосовувати тільки за призначенням лікаря.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також