Самопроголошений президент Білорусі послав забезпечити енергопостачання ЧАЕС

814 0

Ми у соцмережах:

Самопроголошений президент Білорусі послав забезпечити енергопостачання ЧАЕС

Олександр Лукашенко заявив, що доручив білоруським спеціалістам забезпечити енергопостачання Чорнобильської АЕС.

Білоруське державне видання БелТА повідомляє, що Лукашенко увечері 9 березня мав телефонну розмову з президентом росії Владіміром Путіним, і той його поінформував про ситуацію в районі Чорнобильської АЕС. Він також додав, що на ЧАЕС уже направили білоруських фахівців.
Міністру енергетики доручено негайно подати туди електроенергію. У нас лінія електропередачі з радянських часів є, вона законсервована. Її треба негайно відновити, - заявив Лукашенко.
За тимчасовою схемою доведеться, мабуть, до підстанції Чорнобильської електростанції подавати цю електрику, щоб у штатному режимі забезпечити безпеку Чорнобильської станції. Потрібно передбачити всі варіанти".
Українська правда нагадує: 9 березня внаслідок дій російських окупантів Чорнобильська атомна електростанція залишилася без електропостачання. Бойові дії тривають, що наразі унеможливлює ремонтні роботи та відновлення енергоживлення. Місто Славутич також знеструмлено. Системи моніторингу ядерних матеріалів на Чорнобильській АЕС припинили передачу даних до МАГАТЕ. Згодом знеструмлену через дії російських військ ЧАЕС підключили до резервних дизель-генераторів, вони забезпечать живлення протягом 48 годин. Сьогодні, 10 березня, в Офісі президента заявили, що ситуація на Чорнобильській АЕС є небезпечною, оскільки станція через дії окупантів залишилася без енергопостачання, і зараз ніхто не розуміє, що там відбувається. НЕК "Укренерго" заявила, що готова негайно розпочати ремонт лінії енергопостачання Чорнобильської АЕС ­– чекає лише "зеленого коридору".

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також