Санаторії на Рівненщині без дітей стануть банкрутами

1103 0

Ми у соцмережах:

Санаторії на Рівненщині без дітей стануть банкрутами

Для дитячих санаторно-оздоровчих закладів Рівненщини карантин став шляхом до банкрутства. Більшості так і не дозволили відкритися цього літа, щоб оздоровити дітей і заробити на цьому гроші на зарплати працівникам та утримання приміщень.

Чи не в найгіршій ситуації — санаторій «Агатівка». Влітку вже готувалися до початку сезону, аж раптом Гощанський район, де знаходиться заклад, оголосили в помаранчевій зоні, тож санаторій так і не відкрився. Більше того, днями за рішенням Господарського суду Рівненської області «Агатівку» зобов’язали заплатити за оренду землі Горбаківській сільраді за 8 років.

Петро Стахов, директор «Агатівки»:

— У нас немає коштів, щоб оскаржити це рішення. З квітня ні я, ні інші працівники не отримували зарплати. В результаті всі позвільнялися. Чотирьом сторожам, які охороняють територію, я плачу зарплату з власної пенсії. Ми залізли в борги, бо ж готувалися до відкриття сезону, який так і не розпочався. Щороку все менше коштів держава виділяє на оздоровлення дітей. Ми дали свої розрахунки Департаменту соціального захисту після того, як протестували під адміністрацією. Проте ніякої підтримки не дочекалися.

Володимир Гершун, директор дитячого табору «Електронік»:

— Можливості відкритися через карантинні обмеження не дали. Проте міська рада Рівного виділила 500 тисяч на зарплатню працівникам, утримання та опалення приміщення. Якби не ці кошти, я просто не знаю, як би ми справилися. А загалом наші перспективи поки що дуже туманні.

Іван Дячук, директор санаторію «Країна мрій»:

— Програми оздоровлення та відпочинку дітей не фінансуються. Цього року в нас була лише одна зміна: 80 дітей на 14 днів та ще стільки ж на 21 день. На цьому ми заробили 1 мільйон 300 тисяч. Проте 200 тисяч з цих грошей нам досі не переказали. Це кошти за оздоровлення дітей пільгових категорій. Острозький район, де ми знаходимося, не передбачив на оздоровлення ні копійки. До нас приїздили діти з Рокитнівщини, Березнівщини, Рівного. Ми розраховували прийняти 340 дітей цього року, в результаті — менше половини. При цьому жодна дитина, яка відпочивала у нас, не захворіла. То смисл було забороняти нам продовжувати оздоровлення?

Дарина Гузенкова.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також