Санаторій на Рівненщині тепер має ім’я відомого лікаря

9502 0

Ми у соцмережах:

Санаторій на Рівненщині тепер має ім’я відомого лікаря

Відомий санаторій «Червона калина», який діє неподалік Рівного, змінив свою назву.

Тепер заклад у селі Жобрин Рівненського району має ім’я лікаря Миколи Сивого.

Додамо, що Микола Сивий є головним лікарем санаторію.

Сивий вважає сенсом свого життя — будівництво санаторію «Червона калина». У 1983 році розпочалося проектування багатопрофільного санаторію на 250 місць, а в 1985 – його будівництво.

Сивий наполіг, щоб у проекті було зазначено його медичну точку зору як лікаря-фахівця: домігся розширення площ, додаткових кабінетів, аби в них було зручно і лікарям, і пацієнтам; а ще потурбувався про самобутній дизайн, упорядкування та оформлення території. І саме за ідею створення санаторію — перлини поліського краю — Микола Юрійович у 1994 році отримав Державну премію з архітектури серед об’єктів цивільного та громадського будівництва України.

1993 року санаторій приймає перших пацієнтів і за невеликий період «Червона калина» стає відомою та однією із найкращих не лише в Україні, але й далеко за її межами.

Сивий Микола Юрійович нагороджений: орденами святого рівноапостольного князя Володимира (2008 р.) та святого Миколая Чудотворця (2010 р.) Української Православної Церкви; орденом Богдана Хмельницького, орденом Христа Спасителя (2013 р.), Козацьким хрестом I та II ступеня, дипломом Всеукраїнської академії культурної спадщини Українського козацтва Рівненського округу (2012 р.); золотою медаллю Комітету Верховної Ради України з питань охорони здоров’я «За охорону здоров’я», грамотою Загальнонаціонального проекту «Флагмани сучасної медицини» (2012 р.). Микола Сивий – лауреат Загальноукраїнського рейтингу професійних досягнень згідно з рішенням Науково-експертної ради іміджевої програми «Лідер ХХІ століття» (2004 р.), а санаторій увійшов до списку «100 найкращих підприємств України» у номінації «Охорона здоров’я». Санаторій «Червона калина» отримав Срібну Стеллу (2007 р.) та Золоту Стеллу (2009 р.), Міжнародні Сертифікати якості (номінації «Якість ІІІ тисячоліття») Міжнародного Академічного Рейтингу Популярності «Золота Фортуна», у якому брали участь представники 29-ти країн світу, а головному лікарю Миколі Сивому нагороди вручив голова Президії рейтингу — президент Національної академії наук України — Борис Патон. Санаторій «Червона калина» та головний лікар Микола Сивий є учасниками загальноукраїнських проектів – «Навчальні заклади медичної освіти України» (2007 р.), «Екологія, довкілля та природокористування в Україні» в рамках всеукраїнського конкурсу «Лідер природоохоронної діяльності» (2012 р.); всеукраїнського іміджевого збірника «Нова ділова Україна» (2012 р.), довідково-біографічного видання «Флагмани сучасної медицини» (2012 р.) та багато інших.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також