Сарненський митрополит написав лист «его превосходительству» Путіну

2784 0

Ми у соцмережах:

Сарненський митрополит написав лист «его превосходительству» Путіну

Лист митрополита Поліського і Сарненського Анатолія (Синод УПЦ, що у єдності з Московським патріархатом) у п’ятницю змінив назву єпархії з «Сарненської і Поліської» на «Поліську і Сарненську») опубліковано на сайті єпархії.

 

Митрополит звертається до російського президента Володимира Путіна з проханням звільнити українських моряків, взятих у полон в Азовському морі.

Анатолій починає лист, написаний російською, називаючи Путіна «его превосходительство» (вельможність,величність у перекладі на українську).

«На прохання вірян українського Полісся, від імені духовенства єпархії і від себе особисто звертаюся до вас з проханням про допомогу: допоможіть звільнити воїнів-моряків, які стали заручниками подій 25 листопада 2018 року в акваторії Азовського моря, -- йдеться у листі

Ця подія є продовженням військових дій, які тягнуться вже протягом чотирьох важких років, від яких втомився народ України і Росії, воєнні дії у зоні ООС змучили ні в чому не  винних людей, які живуть у східній частині України.

Немає такої сім'ї в Україні, яку б не зачепила ця війна. Дуже боляче дивитися на сльози маленьких дітей, які не побачать більше своїх батьків, і важко знайти слова розради для стареньких батьків, які втратили своїх синів, багатьох з яких я похоронив особисто.

Я не можу давати оцінку політичним подіям, але мій християнський обов'язок, як архієрея православної церкви об'єднаних одним Христом двох сусідніх народів і держав, зобов'язує мене, як і моя християнська совість, співчувати постраждалим морякам і їхнім сім'ям і не мовчати, коли страждають люди і їхні рідні, зважаючи ще й на те, що один з моряків – родом з Полісся.

Цей біль зобов'язує мене звернутися до вас, пане президенте, з проханням про звільнення наших моряків із полону, щоб вони змогли зустріти Різдво зі своїми рідними.

З надією на позитивний результат Анатолій, митрополит Сарненський і Поліський».

Зазначимо, що Анатолій нещодавно отримав нагороду від президента України. Його вважають одним із прибічників створення в Україні Єдиної помісної православної церкви.

Рівненська обласна рада у п'ятницю проголосувала за звернення до нього та митрополита Рівненського і Острозького Варфоломія з проханням, аби вони взяли участь в об'єднавчому соборі.

Голова Рівненської ОДА Олексій Муляренко, який зустрічався з Анатолієм минулого тижня, зазначив, що митрополит планує взяти участь.

А 7 грудня синод УПЦ заявив, що участі у Соборі архієреї церкви не братимуть.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також