СБУ Рівненщини викрила колаборанта, який перейшов на бік ворога

2640 0

Ми у соцмережах:

СБУ Рівненщини викрила колаборанта, який перейшов на бік ворога

Зрадник очолив окупаційні органи влади на Луганщині.

Як встановили слідчі СБУ, житель Луганської області прийняв пропозицію представників окупаційної адміністрації й зайняв посаду «начальника відділу культури та спорту Станично-Луганського району лнр» структурного підрозділу т.зв. «адміністрації Станично-Луганського району лнр».

Нині він продовжує виконувати їхні злочинні накази та пропагувати російські звичаї, традиції та літературу серед місцевого населення під час проведення культурно-просвітницьких заходів.

За процесуального керівництва Рівненської обласної прокуратури вказаній особі повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.5 ст.111-1 Кримінального Кодексу України («Добровільне зайняття громадянином України посади, пов’язаної з виконанням організаційно-розпорядчих або адміністративно-господарських функцій, у незаконних органах влади, створених на тимчасово окупованій території, у тому числі в окупаційній адміністрації держави-агресора»).

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна або без такої. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також