СБУ розповіла деталі розслідування щодо знищення літака «Мрія»

903 0

Ми у соцмережах:

СБУ розповіла деталі розслідування щодо знищення літака «Мрія»

Служба безпеки України встановлює всі обставини знищення літака АН-225 «Мрія» і, зокрема, те, чому керівництво ДП «Антонов» не вжило всіх необхідних заходів для його збереження.

Співробітники СБУ спільно з представниками офісу генпрокурора провели низку обшуків у рамках відповідного кримінального провадження.

Розслідування встановило, що службові особи, незважаючи на застереження державних органів, не вжили належних заходів до збереження літака. Також окремі працівники підприємства тривалий час перешкоджали Силам оборони в організації протиповітряної та наземної охорони літовища. Усе це призвело до знищення АН-225 та ще кількох літаків.

Наразі вивчаються додаткові деталі цієї справи та проводяться необхідні експертизи, після яких буде прийнято подальші процесуальні рішення.

Водночас під час встановлення осіб, винних у підривній діяльності проти України, виявлено й факти інших злочинів.

Колишнього гендиректора ДП викрито на організації незаконного переправлення за кордон українців призовного віку.

За даними слідства, у березні цього року посадовець подав до Держприкордонслужби список співробітників, які виїжджають за кордон для техобслуговування літаків. Але до складу групи на відрядження він включив сторонніх осіб. Серед них – його близький родич. Таким чином, ухилянти змогли перетнути кордон під виглядом фахівців-авіабудівельників.

За цим фактом ексдиректору вже повідомлено про підозру у незаконному переправлення осіб через державний кордон України за ч. 2 статті 332  Кримінального кодексу України.

Тривають комплексні заходи для встановлення всіх обставин злочинних дій фігуранта та інших осіб, винних у знищенні АН-225 «Мрія».

Досудове розслідування проводять слідчі СБУ за процесуального керівництва офісу Генерального прокурора.

 


 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також