СБУ вилучила у «чорних» копачів бурштину на Сарненщині зброю та наркотики

1382 0

Ми у соцмережах:

СБУ вилучила у «чорних» копачів бурштину на Сарненщині зброю та наркотики

Власний «промисел» із виробництва та обробки бурштину організував у Сарненському районі місцевий безробітний мешканець.

Чоловік неодноразово притягався до кримінальної відповідальності за розбій і вимагання. Тепер вирішив «перекваліфікуватися». Під час обшуків, проведених у житлових та нежитлових приміщеннях, які використовувалися для обробки та зберігання бурштину, виявлено та вилучено: понад 5 кг бурштину (обробленого та сирцю); обладнання, призначене для незаконного видобутку бурштину-сирцю; вогнепальну зброю з набоями, холодну зброю та бронежилети;
понад 1 кг канабісу; обладнання призначене для обробки наркотичної речовини;

Вирішується питання щодо оголошення зловмиснику про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, пов’язаних із незаконним видобутком бурштину, протизаконним зберіганням вогнепальної зброї та наркотичних речовин.
СБУ блокувала протиправну діяльність «старателів» і поблизу села Клесів Сарненського району. Зловмисники незаконно видобували бурштин-сирець на землях державного лісового фонду.

Оперативники спецслужби впіймали трьох копачів «на гарячому», під час незаконного видобутку «сонячного» каменю.
У зловмисників вилучили мотопомпи кустарного виробництва, інше знаряддя, призначене для здійснення незаконного промислу, а також бурштин-сирець.

Під час проведення нелегальних робіт зловмисники використовували небезпечну для навколишнього середовища технологію розмиву ґрунту Протиправне вимивання бурштинового каміння мотопомпами призводить до руйнування дренажних каналів підземних вод.

У межах кримінального провадження за фактами незаконного видобування, збут, придбання, передача, пересилання, перевезення, переробка бурштину та за фактами екоциду триває досудове розслідування для притягнення до відповідальності усіх причетних до протиправної розробки копалин. Виявлення та блокування протиправної діяльності проводилось УСБУ у Рівненській області за процесуального керівництва Рівненської обласної прокуратури, повідомляє пресслужба УСБУ в Рівненській області.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також