СБУ викрила масштабне розкрадання базальту у Костопільському районі: збитки державі понад 70 млн грн

2229 0

Ми у соцмережах:

СБУ викрила масштабне розкрадання базальту у Костопільському районі: збитки державі понад 70 млн грн

Підпільні кар’єри були облаштовані на території Головинської сільської ради Рівненського (колишнього Костопільського) району. Ділки вантажівками вивозили гірські породи з родовищ для збуту на чорному ринку. За попередньою оцінкою експертів, протиправна діяльність зловмисників завдала державі збитків на понад 70 млн грн. Встановлюється розмір шкоди завданий навколишньому середовищу.

Крім того, у ході слідчих дій у зловмисників виявлено:
гранату Ф-1 із запалом,
понад 300 бойових набої калібру 5,45 мм,
незареєстровану стрілецьку зброю.
Вилучені засоби ураження направлено на експертизу.

Встановлено, що нелегальний бізнес організували двоє керівників місцевої комерційної структури. Без дозволу на спеціальне надрокористування ділки налагодили підпільний видобуток базальту на одному з родовищ у Костопільському районі.  Гірські породи вони приховано збували представникам афілійованих підприємств, а незаконно одержані прибутки легалізовували через мережу підконтрольних фірм.

Під час обшуків за місцями незаконного промислу і проживання організаторів схеми, а також за юридичними адресами їх комерційної структури, правоохоронці виявили:
- комп’ютерну техніку, бухгалтерську документацію та чорнові записи із доказами оборудок;
- 7 транспортних засобів і обладнання для видобутку гірських порід;
-  понад 24 тис. дол. США, 27 тис. грн., 200 Євро, ймовірно одержані злочинним шляхом, -
- гранату Ф-1 із запалом,
- понад 300 бойових набоїв калібру 5,45 мм,
- незареєстровану стрілецьку зброю.
Вилучені засоби ураження направлено на експертизу.

У межах кримінального провадження за ч. 2 ст. 240 (порушення правил охорони або використання надр), ч. 2 ст. 209 (легалізація доходів одержаних злочинним шляхом) та ч.1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин протиправної діяльності та притягнення до відповідальності осіб, причетних до неї.

Речниця СБУ в Рівненській області Інна Ілючок повідомила РВ: заходи із викриття правопорушень проводили співробітники Управління СБУ у Рівненській області спільно зі слідчими Національної поліції за процесуального керівництва Рівненської обласної прокуратури та за координації Головного управління контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері економічної безпеки СБУ.
 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також