СБУ вилучила 220 кілограмів бурштину на Рівненщині: його хотіли незаконно експортувати до ЄС

1217 0

Ми у соцмережах:

СБУ вилучила 220 кілограмів бурштину на Рівненщині: його хотіли незаконно експортувати до ЄС

Служба безпеки заблокувала масштабний незаконний видобуток та експорт бурштину до ЄС. Ділки вивозили сонячний камінь на сотні тисяч доларів США.

У межах розпочатого кримінального провадження оперативники спецслужби встановили, що організували незаконний бізнес власники комерційної структури з Рівного. Вони протиправно видобували бурштин і переправляли до Європи на підставі підроблених документів щодо його походження.

Співробітники СБ України задокументували спробу незаконного переправлення бурштину-сирцю, у тому числі великих фракцій, вагою майже 120 кг. Вартість вилученого за цінами чорного ринку - $150 тис.

Правоохоронці провели низку обшуків у Рівному за місцями проживання організаторів та в офісних приміщеннях фірми. Під час слідчих дій вилучено:

ще майже 100 кг обробленого та необробленого бурштину;
документацію, яка підтверджує факти незаконного придбання, зберігання і переміщення бурштину через митний кордон України;
комп’ютерну техніку, чорнові записи, які доводять проведення оборудки.
Організатору нелегального бізнесу повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 240-1 (незаконне видобування, збут, придбання, передача, пересилання, перевезення, переробка бурштину) Кримінального кодексу України.

Триває досудове слідство.

Операція проводилась Головним управлінням по боротьбі з корупцією та оргзлочинністю СБ України спільно зі спецпідрозділом «К» УСБУ в Рівненській області під процесуальним керівництвом Ковельської окружної прокуратури Волинської області, повідомляє вебсайт СБУ.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також