СБУ виявила російську агентуру, яка коригувала ракетні удари по Слов’янську, Бахмуту і Краматорську

775 0

Ми у соцмережах:

СБУ виявила російську агентуру, яка коригувала ракетні удари по Слов’янську, Бахмуту і Краматорську

У ході контрдиверсійної «зачистки» прифронтових районів сходу України Служба безпеки знешкодила ще одну російську агентурну мережу. Зловмисники розвідували місця розташування та маршрути переміщення Сил оборони нашої держави на території Донеччини.

Насамперед ворожих поплічників цікавила інформація щодо бойових позицій підрозділів ЗСУ та передислокації української військової техніки в районах Слов’янська, Бахмуту і Краматорська. Для збору розвідданих вони здійснювали приховане візуальне спостереження за об’єктами з використанням засобів фото-, відеофіксації. Зібрані відомості передавали представникам спецслужб Росії через заздалегідь відпрацьовані анонімні Телеграм-канали, додаючи геолокації.

Цю інформацію агресори використовували для масованих ракетно-артилерійських ударів і підготовки диверсій поблизу лінії фронту.

СБУ повідомляє:  до складу агентурної мережі входили п’ятеро місцевих жителів, які були завербовані російськими спецслужбами для проведення розвідувально-підривної діяльності на сході України. Їхня активність у соцмережах привернула увагу окупантів.

Для маскування злочинів зловмисники діяли автономно і підтримували комунікацію через «зв’язкових». Ними виявились двоє учасників терористичної організації «ДНР», які входять до складу окупаційних угруповань Росії на східному напрямку.


Під час обшуків правоохоронці виявили в агентів комп’ютерну техніку та мобільні телефони з доказами злочинних дій.

Затриманим повідомлено про підозру та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Наразі слідчі Служби безпеки завершили розслідування щодо чотирьох підозрюваних і передали обвинувальні акти в суд. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також