СБУ знайшла на Рівненщині трьох злочинців

3211 0

Ми у соцмережах:

СБУ знайшла на Рівненщині трьох злочинців

СБУ викрила у нашій області чергову глорифікантку рашистських звірств, колаборанта та прихильника радянського союзу

3 початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну боротьба з внутрішнім ворогом стала одним з найважливіших завдань Служби безпеки України. Саме тому, співробітники Управління СБ України в Рівненській області продовжують викривати серед жителів Рівненської області колаборантів, прихильників радянського союзу й осіб, які публічно закликають до агресивної війни та розв’язування воєнного конфлікту.

Співробітники спецслужби викрили:

- прихильницю військової агресії росіян проти України, яка є уродженкою Росії та тривалий час проживає у м. Вараш. Зловмисниця відкрито пропагувала у заборонених соцмережах прокремлівські наративи, підкреслюючи свою вірність ворожій пропаганді. Під час обшуків за місцем проживання вказаної особи правоохоронці вилучили мобільний телефон та жорсткий диск із доказами протиправної діяльності. До суду скерований обвинувальний акт щодо вказаної особи у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2. ст. 436-2 Кримінального Кодексу України.

- уродженця м. Сімферополь, який, відбуваючи покарання у Городищенській виправній колонії, не зважаючи на широкомасштабне російське вторгнення на територію України, продовжував поширювати заборонену в Україні радянську символіку та лозунги, які використовує держава-агресор для ведення інформаційної війни проти нашої держави.
Наразі зловмиснику повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ст. 436-1 Кримінального Кодексу України.

- колаборанта, який відбуваючи покарання в Полицькій виправній колонії №76», у спілкуванні із працівниками вказаної установи та іншими засудженими, заперечував факти здійснення збройної агресії Росії проти України, а також закликав до підтримки рішень та дій держави-агресора. Вказаній особі повідомлено про підозру у вчиненні кримінального проступку, передбаченого ч. 1 статті 111-1 Кримінального Кодексу України.

Заходи із викриття проводили співробітники управління СБ України в Рівненській області спільно з працівниками Рівненського РУП за процесуального керівництва Рівненської обласної та окружної прокуратур та сприяння ДП «Городищенська виправна колонія №96» та «Полицька виправна колонія №76».
 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також