СБУшники затримали поліцейських, яким платили повії

12745 0

Ми у соцмережах:

СБУшники затримали поліцейських, яким платили повії

В Одеській області підполковника поліції Ігоря Павленка та капітана Руслана Вусатенка підозрюють в отриманні неправомірної вигоди з одеських секс-працівниць.

 Про це «Слідство.Інфо» дізналось від джерел у правоохоронних органах.

За ними СБУшники стежили з лютого поточного року. Було встановлено, що вони схиляли жінок до надання секс-послуг. Зокрема, за версією слідства, 19 травня оперативники прибули до квартири, в якій було організовано бордель, і змусили його працівниць сплатити 10 тисяч гривень. У відповідь пообіцяли не складати адмінпротоколу, не вносити секс-працівниць до баз даних і не повідомляти про їхнє заняття рідним.


Згодом, як ідеться в матеріалах слідства, офіцери управління повідомили: жінки й надалі можуть надавати інтимні послуги, але відтепер кожна має сплачувати їм по 400 доларів на місяць. Для цього правоохоронці наказали жінкам оформити спеціальну банківську картку.

Вчора, 15 липня, секс-працівниці відправили працівникам управління черговий переказ на 56 500 гривень. Після цього посадовців затримали.

Всього неправомірну вигоду працівникам одеського Управління по боротьбі зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми сплачували, як вважає слідство, щонайменше 13 борделей. У всіх них учора СБУ та ДБР провели обшуки — як і в офісі Управління та вдома в підозрюваних.

За версією слідства, Павленко й Вусатенко здійснювали побори з повій навіть попри те, що в липні Департамент боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми, проводив комплексну перевірку Одещини на предмет кримінальних правопорушень у цій сфері.

Зараз цим двом офіцерам поліції оголошено про підозру в скоєнні злочину, передбаченого частиною 3 статті 368 Кримінального кодексу. Норма передбачає покарання у вигляді позбавлення волі від 3 до 10 років із конфіскацією майна, а також заборона займати певні посади строком до трьох років.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також