Дієтолог Ольга Усенко розповіла, як іноді дозволяти собі з’їсти що-небудь «заборонене», не завдаючи шкоди власному здоров'ю.
Якщо дотримуватися цих простих рекомендацій, можна уникнути небажаних зайвих кілограмів і сантиметрів на талії.
Перше: те, що не дуже корисне, потрібно їсти до 16.00, а краще до обіду. Це оптимальний час, тому що добре працює система травлення і є достатньо часу, щоб витратити з'їдені калорії.
Друге: в день, коли їсте щось «шкідливе», краще відмовитися від каш і хлібця на сніданок. Він має бути легким і білковим.
Третє: коли їсте якийсь некорисний продукт, то потрібно пройти не 10 000 кроків (як належить), а хоча б 13 000, щоб витратити калорії.
Четверте: смаколики краще їсти не на голодний шлунок, а на повний. Тому обов'язково спочатку з'їжте який-небудь салат і тільки потім беріться за все інше.
П'яте: пити достатню кількість води і не їсти за кілька годин до сну.