Росіяни спеціально обманювали, що нападуть з Білорусі на Волинь - секретні документи Пентагону

1891 0

Ми у соцмережах:

Росіяни спеціально обманювали, що нападуть з Білорусі на Волинь - секретні документи Пентагону

Від початку повномасштабного вторгнення ходять чутки, що Росія намагатиметься таємно створити підрозділи для наступу на Волинську область, щоб перекрити постачання зброї від західних союзників.

Головне оперативне управління (ГОУ) Генштабу збройних сил РФ відзвітувало своєму начальству про "успішні зусилля з оперативного маскування", які мали переконати українську розвідку в тому, що ніби то росіяни готують повторний наступ з території Білорусі. Про це йдеться у злитих документах Пентагону, інформує "Радіо свобода". 
У світі зазначалося, що нібито подібна операція проходила від 3 до 10 лютого 2023 року.
ТСН повідомляє, що як доказ, ГОУ надало Генштабу звіт російської розвідки про те, якою була реакція України на льотно-тактичні навчання на території Білорусі, перекидання до РБ оперативно-тактичних комплексів "Іскандер-М" та зміщення акценту російсько-білоруських навчань з "оборонного" на "наступальний".
Управління Генерального штабу зі свого боку рекомендувало продовжити операцію з дезінформації українського командування щодо загрози нападу з Білорусі. Операцію мали розділити на два етапи - перший до 6 березня, а другий від 6 до 11 березня. Всі плани мали надсилати на затвердження до Генштабу РФ.
Попри такі старання агресорів, речники Міноборони України заявляли про невисоку загрозу нападу з території Білорусі. Зазначимо, що від початку повномасштабного вторгнення ходять чутки, що Росія намагатиметься таємно створити підрозділи для наступу на Волинську область, щоб перекрити постачання зброї від західних союзників.
Нагадаємо, раніше командувач Об’єднаних сил ЗСУ, генерал-лейтенант Сергій Наєв заявив, що Росія зосередила в південній частині Білорусі та на територіях Брянської і Курської областей РФ близько 17 тис. своїх військових. У Білорусі російський контингент становить близько 2800 осіб.

Українські військові продовжують укріплювати північні кордони, лише за минулий тиждень встановлено кілька десятків протитанкових мінних полів і загороджень з використанням більше 6,5 тис. мін. Вздовж державного кордону вирито близько 3 тис. метрів траншей та 4,5 тис. метрів протитанкових ровів.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також