Селера — секрет довголіття

905 0

Ми у соцмережах:

Селера — секрет довголіття

Один з найбільш корисних продуктів, який, на думку лікарів, обов'язково повинен бути в раціоні в осінньо-зимовий сезон — це селера. За силою цілющих властивостей селеру ставлять на один рівень з женьшенем.

Вчені настійно рекомендують додавати селеру в супи і салати, але найкраще вживати цей овоч в поєднанні з оливковою олією. Селера допомагає загальмувати старіння організму — цьому сприяє унікальний набір білків, вітамінів, кислот і мінералів, який забезпечує стабільну роботу клітин.

Зокрема, селера багата вітамінами групи В, містить провітамін А, вітаміни К, Е і аскорбінову кислоту. У коренеплодах і листі рослини містяться цінні амінокислоти: каротин, аспарагін, нікотинова кислота, тирозин, ефірні олії та мікроелементи. У природі практично немає альтернатив селері, відзначають фахівці.

Вживання селери активізує виведення з організму шлаків і токсинів, підтримуючи цим хороший стан шкіри. Крім того, селера є антиоксидантом: цей овоч бореться з вільними радикалами, які руйнують клітини і провокують розвиток онкологічних захворювань. Сік селери застосовують у косметології як протизапальний засіб.

Крім того, селера має сечогінний ефект, у результаті чого сприяє виведенню з організму зайвої води, нормалізує вагу. Завдяки поєднанню вітамінів і мінералів у своєму складі селера забезпечує стійкість клітин організму до шкідливих впливів — з цієї причини селера особливо корисна для хворих на цукровий діабет і людей старшого віку.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також