Село на Рівненщині через помилку залишили без потягів

1017 0

Ми у соцмережах:

Село на Рівненщині через помилку залишили без потягів

У понеділок, 25 серпня, юрба розлючених місцевих жителів обступила директора станції у селі Оженин Острозького району. Адже з невідомих причин на станції «Острог» людям перестали продавати квитки та заборонили сідати на потяги, що прибували. Хоч сам район перебуває в «оранжевій» зоні, що дозволяє нормальну роботу залізниці. Директор станції пояснив це «вказівкою зверху» та був змушений просити допомоги у керівництва села, щоб втихомирити людей.

Алла Дика, голова Оженинської сільської ради:

Мені й самій було незрозуміло, чому потяг прибуває, а пасажирів на нього не пускають. Пізніше нам спало на думку, що виникла помилка. Бо саме місто Острог знаходиться у «червоній» зоні, там заборонена робота громадського транспорту та залізниці. Оскільки наша станція має назву «Острог», то її помилково заблокували, вважаючи за міську. Коли усе з’ясувалося, то я розповіла це людям, щоб хоч якось збавити напругу. Адже багато з них планувало поїхати до Рівного на закупки перед 1 вересня. Селяни уже багато років використовують для цього саме залізницю, бо це набагато зручніше, ніж маршруткою.

Сергій Подолін, перший заступник голови Рівненської ОДА:

— Коли стало відомо про проблему, то ми одразу почали з’ясовувати. Закриття цієї станції «Укрзалізниця» зробила без погодження. Оскільки для закриття немає жодних передумав, то обласна державна адміністрація направила залізниці листа. Зараз ми очікуємо їхнього рішення. Думаю, станцію розблокують до кінця тижня.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також