Село з назвою-лайкою хоче її змінити

786 0

Ми у соцмережах:

Село з назвою-лайкою хоче її змінити

Жителі населеного пункту втомилися від жартів з приводу його назви і крадіжок вивісок на сувеніри

 Село Fucking (вимовляється як «Фукінг»), яке розташоване неподалік Зальцбурга в Австрії, з 1 січня 2021 року змінить назву на Fugging (Фуггінг), повідомляє німецький журнал Der Spiegel.

Німецькою слово Fucking не має жодного значення, зате англійською мовою це лайка.

 Невеличке село, в якому мешкає трохи більше 100 чоловік, не було відомим аж до поширення Інтернету. Тоді назва населеного пункту почала потрапляти в різні списки найсмішніших топонімів.

За словами мера Фукінга Андреа Хольцнер, ідея змінити назву належить місцевим жителям. Вони втомилися від крадіжок вивісок з назвою села і людей, які постійно фотографують знак з назвою.

Існування села вперше задокументували в 1070 році. Протягом століть написання його назви змінювалося: в ХІ ст. ? Vucchingen, у ХІV ? Fukching, а сучасне написання ? Fucking ? закріпилося у XVIII ст.

Від такої смішної назви своєї малої батьківщини мешканці мали і бонуси. Наприклад, село торгувало сувенірами: випускали Fucking листівки і навіть Fucking пиво. А торік деякі місцеві жителі використовували назву села для того, щоб привернути увагу до глобальних змін клімату: «Наш клімат Fucking важливий».

Крім того, село Fucking зайняло почесне місце в списку пам'яток Австрії й приваблювало безліч туристів.

Fucking - не єдина смішна назва в окрузі. Біля населеного пункту також є хутори Оберфукінг і Унтерфукінг. Поки невідомо, чи зміниться у них назва. А за 30 км від Фукінга знаходиться село Петтінг (Petting).


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також