Селяни з Дубенського району вимагають в облради право на ОТГ

1966 0

Ми у соцмережах:

Селяни з Дубенського району вимагають в облради право на ОТГ

Мешканці Іваннівської сільради приїхали до обласної ради, аби та внесла зміни до перспективного плану розвитку територій Рівненщини.

Зміни дозволять сільраді приєднатися до вже створеної Привільненської ОТГ. Бо першопочатково планували об'єднання сільради з Дубенською міськрадою.

Депутат від Дубенщини Богдан Файфура зазначив, що питання потрібно відкласти і вивчити, адже частина селян все ж хоче до Дубна. Окрім того, проект змін не було оприлюднено за 20 днів до сесії, а тому його можуть оскаржити у суді.

Натомість, представники Іваннівської сільради зазначили, що про об'єднання з містом говорили з 2015 року, але у цьому напрямку дубенська міська рада не працювала.

Ініціативна молодь села, за словами представників сільради, запропонувала приєднатися до Привільненської ОТГ. Понад 800 селян проголосували за це і лише понад 300 виступили за об'єднання з Дубном.

Мешканці Іваннівської сільради просять депутатів не відтягувати це питання, аби пришвидшити приєднання. Привільненський сільський голова також виступає за приєднання.

Депутати прохання громади підтримали і внесли зміни до перспективного плану. Селяни почали плескати і вигукувати "дякую"!


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також