Селяни завадили поліції вилучити на Поліссі знаряддя старателів

1922 0

Ми у соцмережах:

фото - ілюстративне

Квадроцикл бурштинокопачів люди відігнали у село, а мотопомпу викинули у річку.

Про інцидент який стався ще 14 березня неподалік села Томашгород, біля річки Льва (неподалік цього села поліція часто затримує бурштинокопачів), розповідає Zaxid.net. Тоді на місце приїхали семеро поліцейських, які виявили знаряддя старателів: мотопомпу, яку зазвичай використовують для розмивання ґрунту, і квадроцикл.  На місце прийшли місцеві мешканці. Скільки їх було, у вироку не зазначено, однак йдеться, що вони «мали кількісну та фізичну перевагу» над правоохоронцями.

Оточили працівників поліції за рахунок їх кількісної та фізичної переваги, забрали квадроцикл і заштовхали у бік населеного пункту села Томашгород Сарненського району. Далі, продовжуючи свої протиправні дії, вищезазначені особи підійшли до службового автомобіля працівників поліції, до якого була під'єднана мотопомпа кустарного виробництва, від'єднали її від кріплення до автомобіля і заштовхали до річки, – йдеться у вироку Рокитнівського райсуду..

Відтак поліцейські були змушені поїхати з місця, не вилучивши знаряддя злочину.

25 липня у Рокитнівському райсуді відбулося засідання щодо однієї з селянок, яка брала участь у вилученні речових доказів. Жінка запевняла, що того дня їхала на скутері по своїх справах і випадково помітила натовп людей, які просили поліцейських не вилучати квадроцикл і мотопомпу. Хоча це було не її майно, але вона «чомусь вона приєдналась до натовпу, залишивши свого скутера неподалік».

- Бачила, як знайома зайняла місце водія та знаходилась за кермом, а особисто  руками трималася за кермо квадроцикла та допомагала натовпу штовхати його вже від дороги до села.  Як забрали мотопомпу у працівників поліції не пригадую, але пам'ятаю, що говорила останнім, щоб її не забирали.  Приєдналася до натовпу та разом з усіма побігла, щоб не дати поліції забрати мотопомпу і заштовхала її у річку, так розповіла про події того дня обвинувачена.

Свою провину вона визнала, заявивши, що оцінює свій вчинок негативно, і пообіцяла, що більше подібного не вчинить.

Суддя Оксана Верзун визнала жінку винною у порушенні ч.1 статті 343 Кримінального Кодексу України (втручання у діяльність працівника правоохоронного органу) і призначила їй 850 грн штрафу. Зауважимо, що обвинувачена ще може оскаржити рішення суду, подавши апеляцію.


 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також