Поліція розповіла, як семеро шахраїв заробили у Рівному майже два мільйони гривень

2033 0

Ми у соцмережах:

Поліція розповіла, як семеро шахраїв заробили у Рівному майже два мільйони гривень

Діяльність злочинної групи, до складу якої входило семеро осіб, викрили оперативники управління карного розшуку та Рівненського райуправління поліції, слідчі у чіткій взаємодії із оперативними співробітниками Рівненського СІЗО та Рівненської окружної прокуратури.

Оперативники вийшли на слід зловмисників, які з червня цьогоріч ошукували рівнян

 

Причетними до шахрайської схеми «Ваш родич потрапив у ДТП» виявилися троє жителів Рівненщини та троє осіб, які утримуються в слідчому ізоляторі. Організатор, який налагодив аферу та перебуває на тимчасово окупованій території Луганської області, поки слідством невстановлений. Він координував злочинну діяльність, визначав роль співучасників, пошук потерпілих осіб, повідомлення їм неправдивих відомостей та розподіляв кошти, здобуті злочинним шляхом.

Безпосередньо на трьох утриманців СІЗО були покладені функції пособників, які підшуковували тих, хто мав прибувати за визначеними організатором місцями проживання потерпілих, отримувати кошти від останніх та перераховувати на попередньо обумовлені рахунки.

 

Слідчі задокументували п’ять фактів їхньої злочинної діяльності.

У червні-липні-серпні жертвами шахрайських схем стали рівняни, яким телефонував нібито медпрацівник, повідомляв про травмованих у ДТП рідних або близьких, яким потрібна термінова операція та певна сума на її проведення. За коштами зловмисники одразу приходили до помешкань.

Загальна сума завданих потерпілим збитків становить майже два мільйони гривень.

23 серпня поліцейські провели санкціоновані обшуки у СІЗО, а також за місцями проживання спільників. Під час проведення слідчих дій вилучено мобільні телефони, банківські картки, чорнові записи та інші речові докази, які мають суттєве значення у справі.

Слідчі Рівненського районного управління поліції зібрали достатньо доказів і повідомили про підозру 47-річній рівнянці, 29-річному здолбунівчанину та 30-річному жителю Корнина у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених частиною 2 статті 27, частиною 2 статті 190 КК України.

Слідчі дії відносно інших осіб, які перебувають у СІЗО, тривають. За їх результатами вирішуватиметься питання про повідомлення їм про підозру. Поліцейські також встановлюють інших зловмисників, причетних до скоєних шахрайств повідомляє відділ комунікації поліції Рівненської області

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також