Серед молодих працівників РАЕС обрано кращого слюсаря з ремонту реакторно-турбінного устаткування

810 0

Ми у соцмережах:

Серед молодих працівників РАЕС обрано кращого слюсаря з ремонту реакторно-турбінного устаткування

На Рівненській АЕС відбувся щорічний конкурс професійної майстерності серед молоді за професією «слюсар з ремонту реакторно-турбінного устаткування».

Цього року в цеху з ремонту тепломеханічного устаткування енергоремонтного підрозділу (ЦРТМУ ЕРП) охочими продемонструвати власні професійні вміння й навички стали четверо молодих слюсарів третього розряду: Артем Декусаров, Владислав Ковальчук, Ілля Вальдман, Владислав Нікітчук. Під час теоретичного та практичного етапів конкурсу учасників оцінювала конкурсна комісія у складі представників цеху, навчально-тренувального центру та Організації молоді ППО Рівненської АЕС.

У ході першого етапу працівники пройшли тестування за трьома основними напрямами: охорона праці, пожежна безпека та правила технічної експлуатації. Для підготовки до цього етапу молодь опрацювала чималу кількість технічної літератури. У результаті тестування з пів сотні запитань кожен з конкурсантів отримав найвищу оцінку та лиш підтвердив високі знання з обраного фаху.

Практичний етап конкурсу передбачав виконання центровки насосного агрегата. Відповідно до технологічної карти виконання робіт оцінювалось за параметрами: підготовка робочого місця, проведення підготовчих робіт та попередня центровка агрегата, сама центровка агрегата та контрольна перевірка виконаної роботи. Для фіксації остаточного та проміжного результатів спеціалісти використовували задані карти необхідних вимірів. Як зауважили самі конкурсанти, виконувані технологічні операції на обладнанні, а саме ремонт обертових механізмів, є частиною їхньої буденної роботи.

У підсумку конкурсних випробувань перше місце виборов Владислав Ковальчук, другим став Артем Декусаров та третім названо Іллю Вальдмана. Призери конкурсу профмайстерності РАЕС будуть нагороджені дипломами та грошовими винагородами. Начальник дільниці з ремонту обертових механізмів ЦРТМУ ЕРП відзначив високу мотивацію молодих фахівців до саморозвитку, відшліфовування власної майстерності та підвищення рівня культури безпеки на виробництві.

Переможець цьогорічного конкурсу вперше бере участь у такому заході. Молодий спеціаліст зазначає, що ним керувало прагнення показати свої вміння, випробувати себе в конкурентному середовищі, здобути новий досвід. Колись випускник профтехучилища Рівненської АЕС Владислав Ковальчук вже три роки працює на підприємстві, рік з яких працював з обладнанням у зоні суворого режиму електростанції. Хлопець старанно готувався до професійних змагань, а також не боявся демонструвати навички своєї роботи перед комісією, ймовірно, саме у цьому і вбачає здобуту перемогу. Нині ж він мотивований до підвищення кваліфікаційного розряду, адже конкурс профмайстерності серед молодих працівників РАЕС є саме тією сходинкою, що дає можливість виявити перспективних атомників.

Юлія Кулаєва.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також