Серед переможців галузевого конкурсу профмайстерності — п’ятеро працівників РАЕС

547 0

Ми у соцмережах:

Серед переможців галузевого конкурсу профмайстерності — п’ятеро працівників РАЕС

На Рівненській АЕС 25–26 жовтня відбувся підсумковий конкурс професійної майстерності серед молодих спеціалістів НАЕК «Енергоатом». Участь у ньому взяли переможці конкурсів, що відбувалися упродовж року у відокремлених підрозділах Компанії — 27 молодих фахівців, серед яких представники Рівненської, Хмельницької та Південноукраїнської АЕС, а також ВП «Атомремонтсервіс».

Від імені адміністрації та колективу Рівненської АЕС учасників привітав Олег Килюх, заступник генерального директора електростанції з персоналу:

— Нам приємно вкотре зустрічати учасників галузевого конкурсу, молодих спеціалістів, на майданчику Рівненської АЕС. Сподіваюся, що конкурс профмайстерності дасть змогу молоді обмінятися досвідом та стане черговою сходинкою у кар’єрному зростанні. Сьогодні атомній галузі потрібні професіонали.

Голова Первинної профспілкової організації РАЕС Іван Мельник наголосив, що проводити такі конкурси необхідно, адже вони мотивують молодь до професійного вдосконалення:

— Чимало атомників нині відстоюють нашу незалежність у лавах ЗСУ. Молодим фахівцям АЕС потрібно підвищувати професійну майстерність, щоб експлуатувати ядерний об’єкт у непростих умовах війни.

Переможців конкурсу визначали за результатами теоретичного та практичного етапів. Упродовж двох днів атомники демонстрували свої знання у сфері охорони праці, техніки безпеки, професійної діяльності, доводили вміння безпечно керувати обладнанням, якісно зварювати деталі та проводити хімічні дослідження, професійно ремонтувати устаткування і віртуозно водити автомобіль. Також гості з інших міст відвідали навчально-тренувальний, реабілітаційно-оздоровчий та інформаційний центри Рівненської АЕС.

— Участь у конкурсі — це можливість заявити про себе, продемонструвати свої можливості. Це чудова нагода поспілкуватися з колегами, обмінятися досвідом і знайти нових друзів, — прокоментував помічник голови Атомпрофспілки Павло Олещук.

Представниця Південноукраїнської АЕС і єдина жінка-учасниця конкурсу серед машиністів крана прагнула продемонструвати, що представницям прекрасної статі під силу опанувати складну техніку й успішно працювати на ядерному об’єкті:

— Щоправда, під час конкурсу додало хвилювання те, що кран «не рідний», але якщо знаєш свою роботу, любиш її, то впораєшся із будь-яким завданням.

Змагання за звання кращого проходили серед представників восьми професій. П’ять перших місць із восьми можливих — з таким беззаперечним успіхом рівненські атомники завершили конкурс професійної майстерності серед молодих працівників «Енергоатому».

Працівники РАЕС посіли перші місця за професіями: дозиметрист (черговий), слюсар з ремонту реакторно-турбінного устаткування, машиніст крана, водій легкового автомобіля, електрозварник ручного зварювання. Другі місця вони вибороли у професіях «машиніст-обхідник турбінного устаткування» та «лаборант хіманалізу», а також одне третє місце здобуто у професії «електромонтер з обслуговування електроустаткування».

Урочисте нагородження переможців відбулося в Палаці культури Рівненської АЕС.

Голова Організації молоді ППО РАЕС Євгеній Бураков зауважив, що конкурс професійної майстерності має потужну мотиваційну складову:

— Приємно, що серед конкурсантів є представники Запорізької АЕС. Нині вони працюють на інших українських АЕС, однак прагнуть професійно вдосконалюватися та розвиватися. Цей конкурс має потужну мотиваційну складову. Віримо, що всі його учасники досягнуть тих професійних висот, про які мріють.

Тетяна Коровайчук.
Фото: Надія Тимофєєнко,
Юлія Верба.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також